Konya
Az bulutlu
4°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
50,1575 %0.20
55,9367 %-0.62
6.556,39 %-0.60
Konya Postası Gazetesi Konya Selçuklu’da anlamlı açılış

Selçuklu’da anlamlı açılış

​​​​​​​Selçuklu Belediyesi tarafından Yazır Mahallesi’ne kazandırılan Selçuklu İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Cumhuriyet Polis Merkezi Amirliği düzenlenen törenle açıldı. Ayrıca programda Selçuklu Belediyesi tarafından polis teşkilatına tahsis edilen iki aracın da anahtar teslimi gerçekleştirildi

Selçuklu’da anlamlı açılış
Okunma Süresi: 5 dk

Selçuklu Belediyesi ilçenin ihtiyaçları doğrultusunda modern ve konforlu tesisleri kazandırmaya devam ediyor. Bu kapsamda Yazır Mahallesi’nde yapımı tamamlanan ve Emniyet Teşkilatına tahsis edilen Selçuklu İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Cumhuriyet Polis Merkezi Amirliği binası düzenlenen törenle açıldı. Merkezin açılışının Türk Polis Teşkilatının 177. Kuruluş yıldönümünde yapılması da açılışa ayrı bir anlam kattı. Programda Selçuklu Belediyesi tarafından emniyet teşkilatına tahsis edilen 2 aracın da anahtar teslimi yapıldı. Açılış törenine Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı’nın yanı sıra Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, MHP Konya İl Başkanı Remzi Remzi Karaarslan, Konya İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Şakir Uslu, Selçuklu Kaymakamı Ömer Hilmi Yamlı, Karatay Kaymakamı Zafer Orhan, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer,AK Parti  Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç, MHP Selçuklu İlçe Başkanı Süleyman Savran, Konya İl Müftüsü Ali Öge, Selçuklu İlçe Emniyet Müdürü Ersan Aydın, Selçuklu İlçe Müftüsü Bekir Derin, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı (CİB) Konya Bölge Müdürü Tuncay Karabulut,Selçuklu Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Avcıoğlu,  mahalle muhtarları ve belediye meclis üyeleri katıldı. Bodrum, zemin ve üzerinde iki kattan oluşan Selçuklu İlçe Emniyet Müdürlüğü binası içerisinde 4 adet nezarethane, teknik alanlar, bürolar, toplantı odası, mutfak, çok amaçlı salon, yemek salonu, çalışma odası, aktivite ve kondisyon odası, soyunma odası, duşlar ve 475 metrekarelik yeşil alanın yanı sıra 36 araçlık otopark yer alıyor.  Karakol Binası olarak planlanan daha sonra İl Emniyet Müdürlüğü ile yapılan görüşmeler sonrasında İlçe Emniyet Müdürlüğüne tahsis edilen bina 6 milyon 452 bin TL'ye mal oldu.

“SELÇUKLU’YU HAK ETTİĞİ SEVİYEYE ULAŞTIRANA KADAR ÇALIŞACAĞIZ”

Programın açılış konuşmasını yapan Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “Mahallemizin böyle bir merkeze ihtiyacı vardı, hamdolsun bu ihtiyacı kısa sürede çözüme kavuşturduk. Selçuklu İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Cumhuriyet Polis Merkez Amirliği’nin Selçuklumuza ve Konyamıza hayırlı olmasını diliyorum. ” dedi. Selçuklu Belediyesi’nin devam eden yatırımları hakkında da bilgi veren Başkan Pekyatırmacı; “Yazır Mahallemizde yapımına devam ettiğimiz 32 derslikli ilkokul binamızda artık son aşamaya geldik. İnşallah yeni eğitim-öğretim dönemi ile birlikte çocuklarımız burada eğitim öğretim faaliyetlerine başlamış olacaklar. Yine Bosna Hersek Mahallemizde yapımını tamamlamak üzere olduğumuz Yeni Nesil Şehir Kütüphanemizi de ilçemize kazandıracağız inşallah.  Bedir Mahallemizde yapımını sürdürdüğümüz sağlık ve sosyal tesisimizde ise çalışmalarımız aralıksız olarak devam ediyor. Yine Yazır ve Sancak mahallelerimize kazandıracağımız kapalı pazar alanlarımızda da çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu yatırımlarımızla birlikte farklı alanlardaki birçok projemizin hazırlık ve ihale süreçlerinin de ayrıca devam ettiğini belirtmek istiyorum.” şeklinde konuştu.

“YENİ HİZMET BİNAMIZ MODERN

HİZMETİN ÖNÜNÜ AÇACAK”

Selçuklu İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Cumhuriyet Polis Merkezi Amirliği’nin açılışına katılan protokol üyelerine teşekkür eden Konya İl Emniyet Müdürü Engin Dinç,“Eskiden polis lojmanları altında yetersiz bir alanda hizmet veren Cumhuriyet Polis Merkezi Amirliği ile İlçe Emniyet Müdürlüğümüz birlikte modern bir binaya taşınmıştır. Yeni hizmet binamızın Türk Polis Teşkilatının 177. Yıldönümü olan 10 Nisan Haftasında açılması bize ayrı bir mutluluk vermiştir. Ayrıca Selçuklu Belediyesi tarafından, İlçe Emniyet Müdürlüğümüze kazandırılan 2 araçta, vatandaşımıza daha iyi ve modern hizmet vermenin önünü açacaktır. Böyle güzel bir hizmet binasının yapılmasına yardımcı olmasından dolayı, Selçuklu Belediye Başkanı Sayın Ahmet Pekyatırmacı ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum.

“KONYA MODELİ BELEDİYECİLİĞİN GÜZEL ÖRNEKLERİNİ GÖRÜYORUZ”

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ise,“ Konya’nın özelliklerinden birisi de bir huzur şehri olması. Ölçeğindeki büyük şehirlere göre suç oranlarının çok az olduğu bir şehirde yaşıyoruz. Bunda emniyet teşkilatımızın, güvenlik güçlerimizin çok büyük katkısı var. Bugün Polis Haftasındayız. Teşkilatımızın kuruluşunun 177. Yılı. Nice yüzyıllara diye temennide bulunuyoruz. Özellikle şehrimizin güvenliğinde çalışan tüm polis kardeşlerimize tekrar şehrimiz adına ben teşekkür ediyorum. Bu tesisin Polis teşkilatımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Özellikle pandemi dönemi için özel bir teşekkür etmek istiyorum polis teşkilatımıza. Selçuklu Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Pekyatırmac’ya ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyor, hepinizi saygı ve muhabbetle selamlıyorum. Allah'a emanet” şeklinde konuştu.

 “TÜM KURUMLARIMIZ NASIL DAHA İYİ HİZMET EDERİZİN DERDİNDELER”

Açılışta konuşan Konya Valisi Vahdettin Özkan da, “ Açılışın polis haftasına denk gelmesi gayet güzel bir tevafuk. Öncelikle binanın hayırlı uğurlu olmasını sağlık ve sıhhatle kullanılmasını temenni ediyorum. Türk Polis Teşkilatı'nın kabiliyetine artırma ve vatandaşa daha iyi hizmet etmek için hangi katkıyı sunabilirizin yarışı içindeler. Yapılan çalışmalardan dolayı  Selçuklu Belediyemize, Büyükşehir Belediyemize diğer ilçe belediyelerimiz   Karatay ve Meram belediyelerimize teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından Selçuklu İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Cumhuriyet Polis Merkezi Amirliği dualarla açıldı. Protokol açılışın ardından binayı gezerek incelemelerde bulundu. (Haber Merkezi)

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız