Konya Büyükşehir Belediyesi, Beyşehir’in doğa harikası alanlarından biri olan Yaka Manastır Tabiat Parkı’nı turizme kazandırmak için çevre düzenleme çalışmalarına hız verdi. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, projeyi yıl içinde tamamlamayı hedeflediklerini belirterek, “Konya’mızın kültürel ve doğal değerlerini birer birer ortaya çıkarıyor, yıldızını her geçen gün daha da parlatıyoruz” dedi. Projeyle birlikte hem Konya hem de Beyşehir, doğa turizmi açısından yeni bir cazibe merkezine kavuşacak. Yaka Manastır Tabiat Parkı’nda yürütülen çevre düzenleme çalışmaları kapsamında göl manzaralı restoran ve 9 adet doğayla uyumlu bungalov ev inşa ediliyor. Doğa severler, bu alanda göl kenarında dinlenme ve doğayla baş başa kalma imkânı bulacak.
Başkan Altay, Konya’nın sahip olduğu zenginliği yalnızca şehir merkezinde değil, 31 ilçenin tamamında görünür kılmak için yoğun çaba gösterdiklerini vurguladı. "Beyşehir’in eşsiz doğasını hem yerli hem de yabancı ziyaretçilerle buluşturmak istiyoruz. Yaka Manastır, sadece bir doğa noktası değil; aynı zamanda bölge turizminin gelişiminde bir lokomotif olacak," diye konuştu.
Yaka Manastır Tabiat Parkı’na kazandırılacak olan bu proje sayesinde, Konya’nın turizm potansiyelinin daha da artması bekleniyor. Proje tamamlandığında bölge; doğa tutkunları, kampçılar ve huzurlu tatil arayanların gözdesi haline gelecek.
Başkan Altay, “Konya’mızın tarihî mirası, doğal güzellikleri ve kültürel zenginlikleriyle Türkiye’nin en özel şehirlerinden biri olduğunu her fırsatta gösteriyoruz. Yaka Manastır çevre düzenleme çalışması, bu vizyonun önemli bir adımıdır. Beyşehir’imize ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.