Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Türkiye genelinde eş zamanlı olarak yaptığı basın açıklamalarıyla terör örgütü PKK’nın sözde "silah bırakma" ve "örgütü feshetme" bildirisine sert tepki gösterdi. Konya’da gerçekleştirilen basın açıklamasında ADD Konya Şube Başkanı Süleyman Şefik Atabekoğlu, PKK’nın açıklamasını "ihanet manifestosu" olarak nitelendirdi.
ADD Konya Şubesi'nde “Parolamız Tektir, Değişmez: Ya İstiklal Ya Ölüm” başlığıyla düzenlenen açıklamada, Atabekoğlu kamuoyuna şu mesajı verdi:
“ABD denetiminde, teröristlerini ve silahlarını Suriye'nin kuzeyindeki PYD/YPG’ye çoktan devreden PKK’nın, yalnızca isim değişikliğiyle sahada kaldığı, çatı örgüt KCK üzerinden faaliyetlerine devam ettiği bilinmesine rağmen, kamuoyuna ‘silah bırakıyoruz’ diyerek sahte bir barış ilan edilmiştir.”
Açıklamasında, PKK’nın yayınladığı bildirideki ifadeleri detaylıca eleştiren Atabekoğlu, bu metnin Lozan Antlaşması, 1924 Anayasası ve Cumhuriyetin kurucu değerlerine açık bir saldırı niteliği taşıdığını vurguladı. PKK’nın “tarih sahnesine çıkış gerekçeleri” olarak sunduğu iddiaları “tarihi çarpıtan yalanlar” olarak nitelendiren Atabekoğlu, bu bildirinin Büyük Ortadoğu Projesi (BOP) doğrultusunda, Türkiye’yi Sevr şartlarına döndürmeyi hedefleyen emperyalist bir planın parçası olduğunu savundu.
“Bu bildiri, 105 yıl önce yırtılıp atılan Sevr’in yeniden dayatılmasıdır,” diyen Atabekoğlu, ADD ve Milli Merkez olarak tüm siyasi otoriteleri bu “küstah beyannameyi” yok saymaya ve gerekli tepkiyi göstermeye davet etti.
Atabekoğlu açıklamasını şu sözlerle tamamladı:
“Türk milleti ‘Terörsüz Türkiye’ tatlandırıcısı ile önüne sürülen bu zehri katiyen kabul etmez. Bizim parolamız 105 yıl önce olduğu gibi bugün de geçerlidir: Ya istiklal, ya ölüm.”