Konya
Açık
28°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
46,4507 %0.18
53,2297 %-0.5
6.336,98 % -0,12
Konya Postası Gazetesi Konya Peluş tavşan “Şerbet” Ramazan’ın maneviyatını ev ev geziyor

Peluş tavşan “Şerbet” Ramazan’ın maneviyatını ev ev geziyor

Ramazan ayının 15. gününde, Konya’da Zeki Altındağ İlkokulu 3/B sınıfında sıcacık bir proje büyümeye devam ediyor. Sınıfın sevimli misafiri “Şerbet” isimli peluş tavşan, her gün bir öğrencinin evine konuk oluyor ve Ramazan’ın manevi atmosferini aile ortamında deneyimliyor.

Peluş tavşan “Şerbet” Ramazan’ın maneviyatını ev ev geziyor
KAYNAK: Haber Merkezi
Okunma Süresi: 2 dk

“Şerbet ile Ramazan” adı verilen projede öğrenciler; iftar hazırlıklarından sahur sofralarına, teravih heyecanından aile içi paylaşımlara kadar yaşadıkları Ramazan anılarını hem fotoğraflıyor hem de özel olarak hazırlanan hatıra defterine günlük şeklinde yazıyor. Böylece çocuklar yalnızca bir etkinliğe katılmakla kalmıyor; Ramazan’ın paylaşma, sabır, yardımlaşma ve şükür duygularını yaşayarak öğreniyor.

Proje Sadece Bir Sınıf Etkinliği Değil Aillerin Birlikte Zaman Gerçirmesine Katkı Sağlıyor

Her akşam farklı bir evde misafir edilen Şerbet, ailelerin de projeye aktif katılımını sağlıdığını söyleyen 3/B  Sınıf Öğretmeni N. Tuba Yulcu,” Veliler çocuklarıyla birlikte hazırlık yapıyor, sofralar kuruluyor, dualar ediliyor ve günün sonunda yaşananlar “Şerbet ile Ramazan” defterinde özenle kaleme alınıyor. Ortaya ise hem duygusal hem de eğitici bir Ramazan günlüğü çıkıyor” dedi.

Proje Çocuklarda Sorumluluk Bilinci Kazandırıyor

Projenin en dikkat çeken yönlerinden biri ise çocukların sorumluluk bilinci kazanmasıdır diyen  Yulcu, “Şerbet’i misafir eden öğrenci, hem peluş arkadaşına iyi bakmak hem de günün anılarını düzenli şekilde kayda geçirmekle görevli oluyor. Bu süreç, öğrencilerin yazma becerilerini geliştirirken aynı zamanda değerler eğitimine de katkı sağlıdığını” söyledi.

Yulcu, ramazan ayı boyunca devam edecek olan proje sonunda, biriktirilen anılar ve fotoğraflar sınıf içinde sergileneceğini ifade etti.

Küçük bir peluş tavşanın rehberliğinde büyüyen bu anlamlı çalışma, Ramazan’ın ruhunu çocuk kalplerinde yaşatmaya devam ediyor.

“Şerbet ile Ramazan”, sadece bir sınıf etkinliği değil; paylaşmanın ve birlikte büyümenin en tatlı hali…

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız