Konya
Açık
1°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
44,1208 %0.07
51,1111 %0.14
7.350,17 % 0,18
Ara
Konya Postası Gazetesi Konya Öğretmenin ölümüne neden olan sürücü hakim karşısına çıktı

Öğretmenin ölümüne neden olan sürücü hakim karşısına çıktı

Konya'nın Meram ilçesinde kırmızı ışıkta bekleyen öğretmen Mevlüt Külcü'nün aracına 229 kilometre hızla arkadan çarparak hayatını kaybetmesine neden olan sürücünün yargılanmasına başlandı.

KAYNAK: AA
Okunma Süresi: 2 dk

Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'de görülen davanın ilk duruşmasına, tutuklu yargılanan sanık sürücü İsmail A. ve taraf avukatları ile maktul öğretmenin eşi Kadriye Başak Külcü katıldı.

Söz verilen sanık İsmail A, olay anında bilincinin yerinde olmadığını öne sürdü.

Kazayı kasıtlı olarak gerçekleştirmediğini savunan İsmail A, "Kaza esnasında bilincim yerinde olsa ayağımı frene basmaz mıydım? Zaten bilincim kapalı olduğu için kazadan hemen önce 2 kez kırmızı ışıkta geçtiğim görülmüş. Kaza anında da önümde o araba olmasa ben ağaca çarpacaktım. Keşke ben ölseydim de böyle bir kaza olmasaydı." ifadesini kullandı.

Kadriye Başak Külcü, sanıktan şikayetçi olduğunu belirterek, en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.

İddia makamı duruşmada açıkladığı mütalaasında, sanığın kaza anındaki hızının 229 olarak tespit edildiği, hakkında hazırlanan raporda uyuşturucu maddeye rastlandığı, kamera kayıtları ve tüm delillerle "olası kastla öldürme" suçunu işlediğini değerlendirerek, 20 yıldan 25 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, dosyadaki eksikliklerin tamamlanması için duruşmayı erteledi.

- Kaza ve iddianame

İsmail A. (42) yönetimindeki 42 AIT 900 plakalı otomobil, 3 Ekim 2025'te Meram ilçesinde Antalya çevre yolundaki kavşakta kırmızı ışıkta bekleyen kimya öğretmeni Mevlüt Külcü (40) idaresindeki 42 BT 341 plakalı araca arkadan çarpmıştı. Külcü'nün hayatını kaybettiği kazada yaralanan İsmail A, Konya Şehir Hastanesi'ndeki tedavisinin ardından tutuklanmıştı.

Davanın iddianamesinde sanığın "olası kastla öldürme" suçundan 25 yıla kadar hapsi isteniyor.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *