Konya
Parçalı az bulutlu
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
46,2680 %0.15
53,5691 %-0.16
6.261,07 % 0,06
Konya Postası Gazetesi Konya NEÜ’lü genç mühendisler IREC 2026 için hazır!

NEÜ’lü genç mühendisler IREC 2026 için hazır!

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Kapsül Bozdoğan Roket Takımı, dünyanın en prestijli roket mühendisliği yarışmalarından biri olan International Rocket Engineering Competition (IREC) kapsamında 15-20 Haziran 2026 tarihleri arasında Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) düzenlenecek yarışmada Türkiye’den katılan takımlar arasında yer alarak Necmettin Erbakan Üniversitesini uluslararası platformda temsil edecek.

NEÜ’lü genç mühendisler IREC 2026 için hazır!
KAYNAK: Haber Merkezi
Okunma Süresi: 3 dk

2021 yılından bu yana faaliyetlerini sürdüren ve roket ile uzay teknolojileri alanında geliştirdiği özgün projelerle dikkat çeken takım, 2023 yılından itibaren her yıl TEKNOFEST Roket Yarışması’nda finale kalarak önemli başarılara imza attı. Bu yıl ise uluslararası arenada hem Türkiye’yi hem de Necmettin Erbakan Üniversitesini temsil edecek olmanın heyecanını yaşıyor.

Yarışma öncesinde Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, Kapsül Bozdoğan Roket Takımı’nı ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geldi. Takım üyelerinden yürütülen çalışmalar ve yarışma hazırlıkları hakkında bilgi alan Rektör Prof. Dr. Zorlu, öğrencilerin ortaya koyduğu özverili çalışmaların gurur verici olduğunu ifade etti.

Takımımızın Tüm Üyelerine Başarılar Diliyorum

Öğrencilerin bilim ve teknoloji alanındaki başarılarının üniversitenin araştırma ve geliştirme vizyonuna önemli katkılar sunduğunu belirten Prof. Dr. Cem Zorlu, “Kapsül Bozdoğan Roket Takımımızın büyük emeklerle geliştirdiği roketin üzerine imzamı attım ve Arapça ‘ب’ (Be) harfini yazdım. Bu harf, her işe başlarken söylediğimiz ‘Bismillahirrahmanirrahim’in ilk harfidir. İnşallah takımımız Amerika Birleşik Devletleri’nde üniversitemizi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil ederek dönecektir. Takımımızın tüm üyelerine başarılar diliyorum” dedi.

Takımın akademik danışmanları, NEÜ Uçak Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hasan Hüseyin Bilgiç ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Sinan Yiğit ise, “Öğrencilerimizin tamamen kendi emekleriyle geliştirdikleri projelerle uluslararası bir organizasyonda yer almaları gurur verici. NEÜ Kapsül Bozdoğan Roket Takımı, yıllardır disiplinli çalışmaları ve elde ettiği başarılarla üniversitemizi başarıyla temsil ediyor. IREC gibi dünyanın saygın roket yarışmalarından birinde mücadele edecek olmaları, öğrencilerimizin teknik bilgi ve mühendislik becerilerinin ulaştığı seviyeyi göstermesi açısından oldukça değerli. Takımımıza yarışmada başarılar diliyoruz” ifadelerini kullandılar. 

NEÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliği 4. sınıf öğrencisi ve takım kaptanı Tolga Dağlı da, yarışmaya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “NEÜ Kapsül Bozdoğan Roket Takımı olarak 9 aydır yoğun bir çalışma yürütüyoruz. Takım olarak geliştirdiğimiz roket sistemimizle dünyanın en prestijli roket yarışması IREC 2026’da ülkemizi ve üniversitemizi temsil edecek olmanın gururunu yaşıyoruz. Uluslararası düzeyde gerçekleştirilen bu organizasyon, mühendislik yetkinliklerimizi geliştirmemiz ve farklı ülkelerden ekiplerle bilgi alışverişinde bulunmamız açısından büyük önem taşıyor. Uzay ve roket teknolojilerine olan tutkumuz, ülkemizin son yıllarda uzay alanında gerçekleştirdiği atılımlardan ilham alıyor. Türkiye’nin Milli Teknoloji Hamlesi doğrultusunda ortaya koyduğu başarılar, biz genç mühendis adaylarına daha büyük hayaller kurma ve bu hayalleri gerçeğe dönüştürme cesareti veriyor. Bugün Konya’dan başlayan bu yolculukla, Türk gençliğinin azmini, üretkenliğini ve mühendislik gücünü uluslararası arenada göstermeyi hedefliyoruz. Ay-yıldızlı bayrağımızı IREC sahasında en iyi şekilde temsil etmek için hazırız.”

Necmettin Erbakan Üniversitesi’ni ABD’de temsil edecek ekip ise şu şekilde: Kapsül Bozdoğan Roket Takımı Akademik Danışmanları Doç. Dr. Hasan Hüseyin Bilgiç ve Dr. Öğr. Üyesi Sinan Yiğit, NEÜ Teknoloji ve Girişim Direktörü Öğr. Gör. Mehmet Ali Tulukçu, Kapsül Bozdoğan Roket Takımı Üyeleri Tolga Dağlı, Şehmus Altun, Abdullah Güngör, Hüseyin Dalkıran, Fatma Karagöz, Elif Sena Taşcı, Zeynep Atala, Hatice Bal, Muhammed Enes Aslan, Hüseyin Öztürk, Aytekin Aydoğdu, Cumali Umut Görülü, İbrahim Furkan Eraslan, Serhat Can Dalmış ve Can Kağar, 

 

 

 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız