Konya
Parçalı bulutlu
6°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
43,4857 %0.03
51,4166 %0.22
6.911,88 % 6,28
Ara
Konya Postası Gazetesi Konya NEÜ ve IGMG’den Avrupa’ya nitelikli aile danışmanları

NEÜ ve IGMG’den Avrupa’ya nitelikli aile danışmanları

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Aile ve Gençlik Uygulama ve Araştırma Merkezi ile İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) Kadınlar Teşkilatı iş birliğinde düzenlenen 2. Köln-Almanya Sistemik Aile Danışmanlığı Sertifika Programı tamamlandı. Yaklaşık 2 yıl süren eğitim programını başarıyla bitirerek aile danışmanlığı hizmeti vermeye hak kazanan 34 kursiyere sertifikaları düzenlenen törenle takdim edildi.

KAYNAK: Haber Merkezi
Okunma Süresi: 2 dk

Köln IGMG Genel Merkezinde gerçekleşen sertifika törenine; NEÜ Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, IGMG Genel Başkanı Kemal Ergün, IGMG Kadınlar Teşkilatı Başkanı Handan Yazıcı, NEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Birekul, NEÜ Aile ve Gençlik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Öğr. Gör. Dr. Ali Bozgedik, NEÜ Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Muhiddin Okumuşlar, NEÜ Sosyal ve Beşeri Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Seher Akdeniz ile çok sayıda  akademisyen ve davetli katıldı.

Günümüz modern çağda ailenin tehdit altında olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Cem Zorlu, “Başarılı olup belgelerini alan kursiyerler, Avrupa’da aile danışmanlığı hizmetinde önemli bir insan kaynağı oluşturacaklar. Geleneksel kadim bilgi ile bilimsel aile danışmanlığı eğitimini birleştiren danışmanlar, toplumun yarasına merhem olacak. Tüm kursiyerlere mesleki hayatlarında başarılar diliyor, organizasyonda emeği geçen paydaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi. 

Kursu bitirmenin bir son olmadığını, kursiyerlerin kendini geliştirerek aile sorunlarına profesyonel çözümler üretmeleri gerektiğini ifade eden IGMG Kadınlar Teşkilatı Başkanı Handan Yazıcı ise, “Kursiyerlerimiz görev aldıkları yerlerde insanlara dokunarak toplumsal katkı sağlayacaklar. Ailelere sahip çıkıp topluma örnek olacaklarından hiç kuşkum yok. Tüm kursiyerlerimize görev yerlerinde başarılar diliyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları takdim edildi. Program, hatıra fotoğrafı çekimi ile sonra erdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *