Konya
Parçalı az bulutlu
28°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
46,9880 %0.18
53,7061 %-0.05
6.197,45 % -0,34
Konya Postası Gazetesi Konya Muhtarlar, aşure dağıtarak ağızları tatlandırdı

Muhtarlar, aşure dağıtarak ağızları tatlandırdı

Muhtarlar, aşure dağıtarak ağızları tatlandırdı
Okunma Süresi: 1 dk

Selçuklu İlçesinde vatandaşlar için hizmet götürme çalışmalarını gece-gündüz sürdüren Hüsamettin Çelebi Mahallesi, Aydınlık Evler Mahallesi ve Bedir Mahallesi Muhtarları el ve güç birliği yaparak örnek bir etkinliğine imza attı. Üç mahallede yaşayan vatandaşlara merkez olarak belirledikleri Aydınlık Evler Camiinde bir araya gelerek vatandaşlara aşure ikramında bulundular.

Hüsamettin Çelebi Mahallesi Muhtarı Yılmaz İncekara, Aydınlık Evler Mahallesi Muhtarı Levent Karakaya ve Bedir Mahallesi Muhtarı Yunus Bayrakçı, Muharrem ayı münasebetiyle Aşure dağıtarak vatandaşların ağızlarını tatlandırdılar.

Mahallenin hizmetkârları olan muhtarlar aşure dağıtımını Aydınlık Evler Camiinde Erkeklere, Aydınlık Bilge hanede ise Kadınlara yaptılar. Organize vatandaşlar tarafından takdirle karşılanırken, aynı zamanda tam not aldı.

Aşure ikram etkinliğine Selçuklu Muhtarlar Derneği Başkanı Ertan Nazik ve yönetim kurulu üyesi muhtarlar ile çok sayıda Selçuklu ilçesinde muhtarlık görevini yürüten muhtarlar katıldı. Aşure ikram etkinliğinin açılış duasını Yazır Muhtarı Celalettin Doğan yaparken, Aşure yapımını ise aşçı Osman Yerli yaptı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız