Yeniden Refah Partisi Konya Milletvekili Ali Yüksel, 2024-2025 eğitim-öğretim yılının sona ermesi dolayısıyla öğrencilere, öğretmenlere ve velilere önemli mesajlar verdi. Yüksel, eğitimde kaliteyi artırmanın, fırsat eşitliğini sağlamanın ve manevi değerlere dayalı nesiller yetiştirmenin öncelik olması gerektiğini vurguladı.
Yüksel, “Karne notları bir dönemin akademik göstergesi olsa da çocuklarımızın gayreti, özverisi her şeyin üzerindedir. Öğrencilerimizi potansiyelini ortaya çıkaran özgüvenli bireyler olarak yetiştirmek gerekiyor.” dedi. Ayrıca öğretmenlerin fedakarlıklarının göz ardı edilmemesi gerektiğini, sosyal ve ekonomik haklarının iyileştirilmesinin eğitim sisteminin omurgası için elzem olduğunu belirtti.
Velilerin eğitime verdikleri desteğin hayati önem taşıdığına dikkat çeken Yüksel, ailelerin sabır ve desteklerinin çocukların başarısındaki payını övdü.
Eğitimde fırsat eşitsizliğine dikkat çeken Yüksel, altyapı ve temel ihtiyaç eksikliklerinin giderilmesi için adil yatırımlar yapılması gerektiğini ifade etti.
Yaz tatilinin sadece dinlenmek değil, aynı zamanda gelişmek için de fırsat olduğuna değinen Yüksel, çocukların kitap okumaya, sanatsal ve sportif etkinliklere yönlendirilmesi gerektiğini söyledi.
Son olarak, “Tüm öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi ve velilerimizi tebrik ediyor; ülkemizin geleceği adına umut taşıyan nesillerin yetiştirilmesi için her türlü yapıcı adımı destekleyeceğimizi belirtmek isterim.” dedi.