Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya Milletvekili Konuralp Koçak, Suriye’de yaşanan son gelişmelere ilişkin dikkat çeken bir değerlendirmede bulundu. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Koçak, SDG’nin kısa sürede geri adım attığını savundu.
Koçak, daha önce “SDG’nin kâğıttan kaplan olduğu çok yakında anlaşılacaktır” ifadelerini kullandığını hatırlatarak, bu açıklamadan yalnızca 20 saat sonra SDG’nin Şam yönetimine boyun eğdiğini öne sürdü. Yapılan bu gelişmeyle birlikte federasyon ve özerklik hayallerinin sona erdiğini belirtti.
Açıklamasında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin çizdiği siyasi vizyona da vurgu yapan Koçak, “Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin ‘Terörsüz Türkiye ve Terörsüz Bölge’ vizyonu adım adım gerçeğe dönüşmektedir” ifadelerini kullandı.
Bölgedeki gelişmelerin Türkiye’nin güvenlik politikaları açısından önemli olduğuna dikkat çeken Koçak, yaşanan sürecin terörle mücadelede kararlılığın bir sonucu olduğunu savundu. Suriye sahasındaki yeni dengelerin, Türkiye’nin uzun süredir dile getirdiği güvenlik hedeflerini destekler nitelikte olduğunu ifade etti.
KAYNAK: Fatmagül KIZMAZ
Okunma Süresi: 1 dk
Gece boyu çalışma: Selçuklu’da ulaşım için tam kadro
#Konya / 18 Ocak 2026
Başkan Kılca’dan kar mesajı: Ekipler gece boyu sahada
#Konya / 18 Ocak 2026
Yorumlar
*
Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *