Konya
Parçalı az bulutlu
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
45,3802 %0.02
53,5415 %0.03
6.936,81 % 0,44
Ara
Konya Postası Gazetesi Konya Meram Zabıtası Ramazan öncesi denetimlerini artırdı

Meram Zabıtası Ramazan öncesi denetimlerini artırdı

Meram Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, yıl boyunca rutin olarak devam eden kontrol ve denetimlerini yaklaşan Ramazan ayı öncesi iyiden iyiye arttırdı. Ekipler, vatandaşların Ramazan ayını sorunsuz geçirmesi amacıyla ilçede bulanan alışveriş merkezleri, fırın, market, kasap, pastane ve lokantaları titizlikle denetliyor.

Okunma Süresi: 2 dk

Meram Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, yaklaşan Ramazan ayı öncesinde vatandaşların sağlıklı ve güvenilir gıda tüketimini sağlamak amacıyla denetimlerini sıklaştırdı. Ekipler, özellikle fırın, pastane, market ve lokantalar başta olmak üzere gıda üretimi ve satışı yapan işletmelerde sıkı kontroller gerçekleştiriyor.

“MERAM’DA GIDA GÜVENLİĞİ, FİYAT İSTİKRARI VE HİJYEN’DEN EN KÜÇÜK TAVİZ YOK!”

Denetimlerde, iş yeri ve fırınların hijyen kurallarına uyup uymadıkları ile ürünlerin son kullanma tarihleri, fiyat etiketi kontrolleri ve gramaj uygunlukları titizlikle inceleniyor. Ekipler, kurallara uymayan iş yerlerine gerekli uyarıların yanı sıra cezai işlem uyguluyor. Meram Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, vatandaşların Ramazan ayında güvenle alışveriş yapabilmesi için çalışmalara aralıksız devam edecekleri belirtildi. Kurallara uymayanların uyarıldığı açıklamada şu görüşlere yer verildi; “Yıl boyunca aralıksız ve titizlikle yürüttüğümüz denetimlerimiz, yaklaşan Ramazan ayı dolayısıyla daha da sıklaştırıldı. Gıda güvenliği ve hijyen konusunda gösterdiğimiz hassasiyet Ramazan ayı boyunca artarak devam edecek, bu noktada en küçük taviz verilmeyecektir. Hemşehrilerimizin sağlığını korumak için kurallara uymayan işletmelere de gerekli yaptırımları uygulamaktan geri durulmayacaktır.” Açıklamada ayrıca vatandaşların şikâyetlerini, Meram Belediyesinin 320 10 00 numaralı telefondan iletebilecekleri ifade edildi.

BAŞKAN KAVUŞ; “HEMŞEHRİLERİMİZİN SAĞLIĞI DAİMA ÖNCELİĞİMİZDİR”

Meram Belediyesi olarak hemşehrilerinin sağlığı için hiçbir zaman taviz vermediklerinin altını çizen Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş da konu ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; “Zabıta Müdürlüğü Ekiplerimiz, yıl boyunca rutin olarak devam eden kontrollerini, alışverişlerin ve hassasiyetlerin arttığı mübarek Ramazan ayı öncesinde iyiden iyiye sıklaştırdı. Vatandaşlarımızın güvenli ve sağlıklı alışveriş yapabilmesi adına özellikle gıda ürünleri satan işletmelerde oldukça titiz ve hassas denetimler sürdürüyor, fiyat tarifesinden gramaj kontrolüne, hijyenden hizmet kalitesine kadar her noktada hassas bir çalışma yürütüyoruz. Erken başladığımız bu denetimler, Ramazan ayı boyunca ve bayramda da aynı hassasiyetle devam edecek. Bu çalışmalarımıza hemşehrilerimizin de desteklerini bekliyor, herhangi bir olumsuz durumla karşılaşmaları halinde Meram Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne şikâyette bulunmalarını istiyoruz. Tüm hemşehrilerime şimdiden hayırlı, bereketli, sağlıklı bir Ramazan ayı ve bayramı temenni ediyorum.”    

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *