Uzun yıllardır yöresel mutfak kültürünü korumaya yönelik çalışmalar yapan Mehmet Usta, Konya’nın misafirperverlik geleneğini sofralara taşımayı sürdürüyor. 20 yıldır sektörde faaliyet göstermekte olduğunu belirten
Mehmet Usta Geleneksel Konya Pilavının İşletme Sahibi Mehmet Köse, “Yaptığımız yemeklerin hepsi şifa kaynağı. Kemik suyu ve kendi ellerimizle yaptığımız tereyağını kullanarak leziz Konya Pilavını vatandaşlarımızla buluşturuyoruz.” dedi.
Etli Konya Pilavı, yüzyıllardır düğünlerin, bayramların ve özel günlerin vazgeçilmezi olarak biliniyor. Mehmet Usta’nın hazırladığı pilav, seçkin etlerle, tane tane pişmiş pirinçle ve geleneksel yöntemlerle harmanlanarak misafirlere sunuluyor.
Mehmet Usta Konya Pilavı birlik ve beraberliğin en önemli simgelerinden biri olduğunu belirterek, “Konya pilavı bizim kültürümüzün ve birlik beraberliğimizin en önemli simgelerinden biridir. Bizler sadece bir yemek sunmuyoruz; aynı zamanda Konya’nın tarihini, misafirperverliğini ve ruhunu sofralara taşıyoruz.” dedi.
Mehmet usta olarak yaklaşık 20 yıldır sektörde faaliyet göstermekte olduğunu ifade eden Mehmet Köse, “ Yaptığımız yemeklerin hepsi şifa kaynağı. Yemeklerimizi kemik suyu ile yapmaktayım. Ayrıca kaymağı kendi elimizle yoğurup tamamen doğal yüzde yüz tereyağı ile yemeklerimizi yapıyoruz. Tereyağı harici kesinlikle başka yağ kullanmıyorum. Dürüst iş yaparak önce Allah'ın rızasıni kazanmak sonra misafirlerimizi memnun etmenin gayesindeyim.“ diye konuştu.
Geleneksel tatları modern sunum anlayışıyla bir araya getiren Mehmet Usta, hem yerli halkın hem de Konya’yı ziyaret eden turistlerin yoğun ilgisini görüyor. Konya Pilavı, şehrin gastronomi turizmine de katkı sağlayarak Konya mutfağının tanıtımında önemli bir rol üstleniyo