Konya
Açık
26°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
40,9418 %0,51
47,7852 %0,57
4.403,48 % 0,46
Ara
reklam
Konya Postası Gazetesi Konya Mehmet Usta'dan yazlık pilav keyfi Konya’da

Mehmet Usta'dan yazlık pilav keyfi Konya’da

Konya'nın özgün lezzetlerinden biri olan Konya Pilavı, Mehmet Usta'nın titiz çalışmalarıyla geleneksel tarifine sadık kalınarak hazırlanmaya devam ediyor. Bu eşsiz yemek, hem yerel mutfak kültürünü yansıtmakta hem de tarihi mirası korumada önemli bir rol oynamaktadır.

KAYNAK: Haber Merkezi
Okunma Süresi: 2 dk

Uzun yıllardır yöresel mutfak kültürünü korumaya yönelik çalışmalar yapan Mehmet Usta, Konya’nın misafirperverlik geleneğini sofralara taşımayı sürdürüyor. 20 yıldır sektörde faaliyet göstermekte olduğunu belirten
Mehmet Usta Geleneksel Konya Pilavının İşletme Sahibi Mehmet Köse, “Yaptığımız yemeklerin hepsi şifa kaynağı. Kemik suyu ve kendi ellerimizle yaptığımız tereyağını kullanarak leziz Konya Pilavını vatandaşlarımızla buluşturuyoruz.” dedi.

Etli Konya Pilavı, yüzyıllardır düğünlerin, bayramların ve özel günlerin vazgeçilmezi olarak biliniyor. Mehmet Usta’nın hazırladığı pilav, seçkin etlerle, tane tane pişmiş pirinçle ve geleneksel yöntemlerle harmanlanarak misafirlere sunuluyor.

Mehmet Usta Konya Pilavı birlik ve beraberliğin en önemli simgelerinden biri olduğunu belirterek, “Konya pilavı bizim kültürümüzün ve birlik beraberliğimizin en önemli simgelerinden biridir. Bizler sadece bir yemek sunmuyoruz; aynı zamanda Konya’nın tarihini, misafirperverliğini ve ruhunu sofralara taşıyoruz.” dedi.

Mehmet usta olarak yaklaşık 20 yıldır sektörde faaliyet göstermekte olduğunu ifade eden Mehmet Köse, “ Yaptığımız yemeklerin hepsi şifa kaynağı. Yemeklerimizi kemik suyu ile yapmaktayım.  Ayrıca kaymağı kendi elimizle yoğurup tamamen doğal yüzde yüz tereyağı ile yemeklerimizi yapıyoruz.  Tereyağı harici kesinlikle başka yağ kullanmıyorum. Dürüst iş yaparak önce Allah'ın rızasıni kazanmak sonra misafirlerimizi memnun etmenin gayesindeyim.“ diye konuştu.

Geleneksel tatları modern sunum anlayışıyla bir araya getiren Mehmet Usta, hem yerli halkın hem de Konya’yı ziyaret eden turistlerin yoğun ilgisini görüyor. Konya Pilavı, şehrin gastronomi turizmine de katkı sağlayarak Konya mutfağının tanıtımında önemli bir rol üstleniyo

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *