Konya
Açık
6°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
50,1575 %0.20
55,9367 %-0.62
6.556,39 %-0.60
Konya Postası Gazetesi Konya MEDAŞ’tan işbirliği

MEDAŞ’tan işbirliği

MEDAŞ her yıl Enerji Nakil Hatları, Dağıtım Merkezleri ve Trafo Binalarının taşınmazları için binlerce parselde kamulaştırma işlemleri yürütüyor

MEDAŞ’tan işbirliği
Okunma Süresi: 2 dk

Bu süreçte elde edilen verilerin mekânsallaştırılması ve dinamik bir şekilde yönetimi her geçen yıl daha da önem kazanıyor. MEDAŞ, bu kapsamda masaüstü CAD programında üretilen kamulaştırma projelerinin web tabanlı Coğrafi Bilgi Sistemine dinamik şekilde aktarılması, kamulaştırmanın bağlı olduğu sistemlerle entegrasyonların sağlandığı, tüm kamulaştırma süreçlerinin yürütüleceği tek sistem olan “Kamulaştırma Bilgi Sistemi” Projesi için NETCAD ile yazılım sözleşmesi imzaladı.

MEDAŞ Genel Müdürlüğünde gerçekleşen sözleşme imza töreninde MEDAŞ Genel Müdürü Erol Uçmazbaş ve NETCAD Eş Genel Müdürü Deniz Şanan hazır bulundular. Erol Uçmazbaş ve Deniz Şaran yaptıkları konuşmalarla bu iş birliğine çok önem verdiklerini ve Kamulaştırma Bilgi Sistemi Projesinin diğer Elektrik Dağıtım Şirketlerine örnek olacağına inandıklarını ifade ettiler. Mekansal verilerin dijitalleşmesine öncülük eden ilk yerli yazılım firmalarından olan NETCAD ile MEDAŞ arasında gerçekleşecek olan bu iş birliği sayesinde kamulaştırma ve dolayısıyla yatırım süreçlerine değer katan bir yazılım projesi hayat geçirilecek olup programın kullanımına 2022 yılının sonunda başlanılacaktır. Enerji dağıtım sektöründe diğer Dağıtım Şirketlerinin toplamından daha fazla kamulaştırma işlemi gerçekleştiren MEDAŞ, bu proje ile kamulaştırma projelerinin tek sistemde kayıt ve takibinin yapılabilmesini, üretilen kamulaştırma projelerinin süreç yönetimine aktarılmasını, kamulaştırma projeleri arasındaki veri alışverişinin sağlanmasını, entegrasyonlar ile yazışmaların ilgili projelerle ilişkilendirilmesini, matbu yazışmaların yapılmasını, kamulaştırmaya konu olan ödemelerin gerçekleşmesini ve tüm bunların raporlanmasını amaçlamaktadır. (Haber Merkezi)

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız