Konya
Parçalı bulutlu
9°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
50,0487 %0.06
56,4135 %0.35
6.650,84 %1.76
Konya Postası Gazetesi Konya LARENDE GÜZELLEŞİYOR

LARENDE GÜZELLEŞİYOR

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Meram Belediyesi'yle birlikte başlattığı Büyük Larende Dönüşü kapsamında, yeni iş yerlerinin temel atma töreni gerçekleşti

LARENDE GÜZELLEŞİYOR
Okunma Süresi: 3 dk

Konya Büyükşehir Belediyesi ve Meram Belediyesi işbirliği ile yapılan Büyük Larende Dönüşü kapsamında, caddede bulunan esnaflar için yapılan yeni iş yerlerinin temel atma töreni gerçekleştirildi. Törene Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ve Konya protokolü katıldı.

‘YENİ BİR VİZYON KAZANACAK’
Larende Bölgesinin yeni bir vizyon ve fonksiyon kazanacağının altını çizen Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, “Burada yükselecek işyerleri Meram ve Konya için bir dönemin sonu anlamına geliyor belki ama dünyanın ilk yerleşim yerlerinden biri olan bu şehre yakışmayan Larende Caddesi, bugün atacağımız temelle birlikte Türkiye Yüzyılı Vizyonuna yaraşır bir hale kavuşacak. Miadını ve ekonomik ömrünü çoktan tamamlamış, alışveriş konforunu tamamen kaybetmiş, trafik keşmekeşinden boğulan ve Konya’nın tam da merkezine hiç de yakışmayan Larende Caddesi olarak bilinen Sahibata Caddemizde bulunan işyerleri burada yeni bir vizyon ve fonksiyon kazanacak, hem esnaflar hem de vatandaşlar için konforlu ticaretin merkezi olacak inşallah.” diye aktardı.

‘KONYA ÖNEMLİ ADIMLAR ATTI’
Larende Bölgesinin Konya için önemli bir alan olduğunu söyleyen Konya Milletvekil Adayı Armağan Güleç Korumaz, “Önemli bir yere sahip olan bu bölgenin, yeniden kente kazandırılmasına yapılan bu projenin kentimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Geçtiğimiz dönemlerde gerçekten Konya kentsel dönüşüm projeleri adına çok önemli adımlar attı. Bu projede onlardan bir tanesi. Kentsel dönüşüm ile birlikte büyük dönüşüm sağlayacaktır.” ifadelerine yer verdi. Konya Milletvekili adayı Mehmet Baykan da "Larende kadim bir yer. Böyle kadim bir bölgenin ihya edilecek olmasının ve orada bulunan esnaflarımızın mağdur edilmeden yeni iş yerlerine kavuşmasından mutluluk duyuyoruz" diye konuştu. 

"200 MİLYON LİRALIK YATIRIM"
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da eser siyaseti yaptıklarını dile getirdi. Başkan Altay, "Şehrimize her gün yeni işler yeni eserler kazandırma gayreti içindeyiz. Konya için bir hayalimiz var şehrimizde 20 bölgemizde ihya ve imar çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Bunun başlangıcını Mevlana Çarşısı ve Altın Çarşı ile yapmıştık. Özellikle Alaattin Caddesi'nde yaptığımız cephe iyileştirme çalışmaları gündüzü ayrı gecesi ayrı hale güzel hale geliyor. Kılıçarslan Meydanı'ndaki evlerin ticari hayata yeniden kazandırılması ile ilgili projelerimize geliştiriyoruz. Bugün Larende' de yaklaşık 200 milyon liralık bir yatırımın temellerini atıyoruz. Bu sayede Konya'nın Selçuklu başkenti olduğunu gelen misafirlerimize de göstereceğimiz önemli bir proje hayata geçmiş olacak. Konya'nın yarınlarını çok daha güzel olacağını inanıyorum" diyerek sözlerini tamamladı. ( Kübra Karaburç-Emine Kaçar))

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız