Konya
Az bulutlu
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
43,5273 %0.09
51,4188 %-0.06
6.914,22 % 0,07
Ara
Konya Postası Gazetesi Konya KTÜN'de ICODIA’25 Konferansı yapıldı

KTÜN'de ICODIA’25 Konferansı yapıldı

InnoPark tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen ICODIA’25 – 4. Uluslararası Dijital Endüstri ve Mühendislik Uygulamaları Konferansı, Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) ev sahipliğinde yapıldı.

KAYNAK: Haber Merkezi
Okunma Süresi: 2 dk

İki gün süren konferans, dijital endüstri ve dönüşüm mühendisliği uygulamaları alanlarında bilgi paylaşımını teşvik etmeyi, yeni iş birliklerinin oluşmasına zemin hazırlamayı ve üniversite–sanayi etkileşimini güçlendirmeyi hedefiyle dünyanın dört bir yanından akademisyenleri, araştırmacıları, sanayi temsilcilerini ve uzmanları bir araya getirdi. Etkinlik, dijital endüstri ve dijital dönüşüm alanlarındaki uygulamaları, gerçek başarı hikâyelerini ve iyi örnekleri öne çıkarmayı amaçlayan uluslararası bir platform niteliği taşıyor.

Açılış programında konuşan Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Nuri Çelik, ICODIA’nın sadece akademik bir etkinlik olmanın ötesinde, geleceğin dijital endüstrisine yön verecek fikirlerin üretildiği önemli bir uluslararası buluşma noktası olduğunu vurguladı. Rektör Çelik konuşmasında şu ifadeleri kullandı, “InnoPark iş birliğiyle düzenlenen, üniversitemizin de paydaş olarak yer aldığı ICODIA’yı yalnızca akademik bir etkinlik olarak görmüyoruz. Bilgi, deneyim ve yeniliklerin paylaşıldığı, geleceğin dijital endüstrisine yön verecek fikirlerin yeşerdiği uluslararası bir etkinlik olarak değerlendiriyoruz. Bu vesileyle etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçen tüm paydaşlara, katkılarıyla ICODIA’nın değerini her yıl daha da yükselten bilim insanlarına ve sanayi temsilcilerine teşekkür ederim.” dedi.

InnoPark Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Kahraman ise konuşmasında ICODIA’nın Türkiye’de dijital endüstri ve dijital dönüşüm temalı ilk bilimsel konferans olma niteliğine dikkat çekerek şunları söyledi, “2019 yılında başlayan bu yolculuğu bugün daha güçlü bir katılım ve etkiyle sürdürmekten gurur duyuyoruz. Bu yılki konferansa ev sahipliği yapan Konya Teknik Üniversitesi’ne, Rektör Prof. Dr. Osman Nuri Çelik başta olmak üzere bu anlamlı etkinliği mümkün kılan tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi. 

Açılış konuşmalarının ardından plaket takdimi gerçekleştirildi. Program, iki gün boyunca alanında uzman akademisyenler ve sektör temsilcilerinin sunumlarıyla devam etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *