Konya
Açık
0°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
43,2790 %0.22
50,2554 %0.01
6.408,43 % 0,22
Ara
Konya Postası Gazetesi Konya KOSKİ’den tarihi hamle: Konya’da çevre için kritik imza atıldı!

KOSKİ’den tarihi hamle: Konya’da çevre için kritik imza atıldı!

Konya Büyükşehir Belediyesi, çevresel sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda, atıksu arıtma kapasitesini günlük 400 bin metreküpe çıkaracak büyük bir rehabilitasyon projesi başlattı. Proje, Dünya Bankası ve İller Bankası finansmanıyla hayata geçecek.

KAYNAK: Fatmagül KIZMAZ
Okunma Süresi: 1 dk

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, çevresel sürdürülebilirlik ve su kaynaklarının verimli kullanımı hedefi doğrultusunda, kurum tarihinin en büyük yatırımı olan Konya Merkez Atıksu Arıtma Tesisi Rehabilitasyonu ve 2. Aşama İnşaatı Projesi için önemli bir adım attı. Proje kapsamında müşavir firma ile sözleşme imzalandı.

Dünya Bankası ve İller Bankası finansmanıyla hayata geçirilecek yatırım sayesinde, Konya’nın günlük atıksu arıtma kapasitesi 400 bin metreküpe çıkarılacak. Projenin tamamlanmasıyla birlikte çevreye duyarlı, modern ve yüksek kapasiteli bir altyapı sistemi oluşturularak şehrin artan nüfusuna ve gelecek ihtiyaçlarına güçlü bir çözüm sunulması hedefleniyor.

KOSKİ Genel Müdürlüğü yetkilileri, bu büyük yatırımın Konya’nın çevresel altyapısını güçlendireceğini, su kaynaklarının korunmasına ve sürdürülebilir çevre hedeflerine önemli katkılar sağlayacağını vurguladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *