Konya
Hafif yağmur
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
45,2057 %0
53,0405 %-0.11
6.703,28 % -0,19
Ara
Konya Postası Gazetesi Konya Konya'ya TOKİ'den iş yeri müjdesi: İhale için geri sayım başladı!

Konya'ya TOKİ'den iş yeri müjdesi: İhale için geri sayım başladı!

TOKİ, Konya'nın Çumra ilçesinde 32 işyeri inşa edecek. İhale 22 Eylül 2025'te gerçekleşecek. Proje, bölgenin ticaret kapasitesini artırarak yeni iş alanları oluşturmayı hedefliyor. Yerliler %15 fiyat avantajı ile ihaleye katılabilecek.

KAYNAK: Fatmagül KIZMAZ
Okunma Süresi: 2 dk

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Türkiye genelinde sürdürdüğü konut ve sosyal donatı projelerine bir yenisini daha ekliyor. Bu kapsamda Konya’nın Çumra ilçesi İçeriçumra Mahallesi’nde 32 işyeri inşaatı ve çevre düzenlemesi yapılacak. Proje tamamlandığında bölgenin ticaret kapasitesinin artması ve yeni iş alanlarının oluşması bekleniyor.

TOKİ tarafından yayımlanan ilana göre, işin ihalesi 22 Eylül 2025 Pazartesi günü saat 14.30’da Ankara’daki TOKİ Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilecek. Açık ihale usulüyle düzenlenecek süreç, 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu’nun 19. maddesine göre yürütülecek ve katılım yalnızca Elektronik Kamu Alımları Platformu (EKAP) üzerinden sağlanacak.

Projede yer alacak işyerleri prefabrik sistemle inşa edilecek ve yer tesliminden itibaren 400 gün içinde tamamlanması planlanıyor. Sözleşmenin imzalanmasının ardından inşaata en geç 10 gün içinde başlanacak. TOKİ, işyerlerinin kısa sürede hizmete sunulmasını hedefliyor.

İhaleye yerli ve yabancı firmalar katılabilecek, ancak yerli istekliler %15 fiyat avantajına sahip olacak. Teklifler anahtar teslimi götürü bedeli üzerinden verilecek ve teklif bedelinin en az %3’ü oranında geçici teminat alınacak. Konsorsiyumlar ihaleye katılamayacak ve tekliflerin geçerlilik süresi ihale tarihinden itibaren 150 gün olarak belirlendi.

Projeyle birlikte İçeriçumra Mahallesi’nde modern bir ticaret merkezi oluşturulması hedefleniyor. Yeni işyerleri bölge esnafına ekonomik katkı sağlayacak, yeni iş kapıları açacak ve Çumra’nın ticari hayatını güçlendirecek. TOKİ’nin yatırımı, bölgenin ticaret altyapısını modernleştirerek Çumra’yı bölgesel ticaretin yeni merkezi haline getirmeyi amaçlıyor.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *