Konya
Kapalı
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
45,2100 %-0.04
53,1802 %0.48
6.823,65 % 2,98
Ara
Konya Postası Gazetesi Konya Konya’nın yiğidi yangında şehit düştü!

Konya’nın yiğidi yangında şehit düştü!

Konya’dan İzmir Ödemiş’teki yangına müdahale eden İbrahim Demir, görev başında hayatını kaybetti. Yeşil Vatan uğruna can veren kahraman orman işçisi, Türkiye’yi yasa boğdu.

Okunma Süresi: 2 dk

Konya’dan İzmir’in Ödemiş ilçesindeki orman yangınına destek amacıyla bölgeye gönderilen müdahale ekibinden kahreden bir haber geldi. Yangına müdahale sırasında görevli olan İbrahim Demir, alevlerle mücadele ederken hayatını kaybetti.

Acı haberi kamuoyuna ilk olarak Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı duyurdu. Bakan Yumaklı, yaptığı açıklamada, “Orman işçimiz İbrahim Demir, İzmir Ödemiş’teki yangında yeşil vatanı korumak için mücadele verirken şehit olmuştur. Yeşil Vatan’ı canı pahasına savunan kardeşimize Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabır diliyorum. Orman camiamızın ve milletimizin başı sağ olsun” ifadelerini kullandı.

Bakan Yumaklı aynı açıklamasında, yangın bölgesinde yaralanan bir diğer görevli Ragıp Şahin’e de acil şifalar diledi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, derin üzüntüsünü dile getirerek, “İzmir Ödemiş’teki yangına müdahale için Konya’dan gönderilen ekipte yer alan İbrahim Demir kardeşimizin görevi sırasında hayatını kaybettiğini üzüntüyle öğrendim. Merhum kardeşimize Allah’tan rahmet; kederli ailesine sabır ve başsağlığı diliyorum. Aynı bölgede yaralanan Ragıp Şahin kardeşimize de acil şifalar temenni ediyorum” dedi.

16 Yıllık Tecrübe, Görev Uğruna Şehadetle Sonlandı

39 yaşındaki İbrahim Demir'in evli ve 2 çocuk babası olduğu öğrenildi. 2008 yılında Orman Genel Müdürlüğü bünyesinde göreve başlayan Demir, 16 yılı aşkın süredir orman yangınlarıyla mücadele eden tecrübeli bir personeldi.

Mesai arkadaşları tarafından çalışkanlığı ve fedakârlığıyla tanınan İbrahim Demir’in kaybı, Konya ve tüm orman camiasında derin bir üzüntü yarattı.

Türkiye’yi yasa boğan yangında hayatını kaybeden İbrahim Demir, “Yeşil Vatan” uğruna canını feda eden bir kahraman olarak anılacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *