Konya Büyükşehir Belediyesi, Ankara Yolu üzerindeki Türk Yıldızları Parkı’nda sergilenen uçağı güçlü bir mesaj taşıyan grafiti çalışmasıyla baştan sona yeniledi. Yapılan çalışma, Gazze’de yaşanan zulme dikkat çeken etkileyici bir sanat eserine dönüştü.
Konya’ya giriş yapan herkesin görebileceği noktada yer alan uçak; Filistin’de yaşanan insanlık dramını hatırlatmayı, farkındalık oluşturmayı ve toplumsal duyarlılığı artırmayı amaçlıyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, eserin anlamına dikkat çekerek şu mesajı paylaştı:
“Konya’ya giren herkes bu eseri görerek Gazze’yi ve oradaki kardeşlerimizi hatırlayacak. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Filistin davasının ve tüm mazlumların yanında olmaya devam edeceğiz.”
Yapılan çalışma, vatandaşlar tarafından takdirle karşılanırken, Konya’nın sosyal sorumluluk ve dayanışma duruşunu bir kez daha ortaya koydu.