MHP Konya Milletvekili Konur Alp Koçak, Konya’nın en büyük ilçelerinden Ereğli’nin il olması için Meclis’e önemli bir yasama çalışması sundu. “Ereğli Adıyla Yeni Bir İl Kurulması Hakkında Kanun Teklifi” başlıklı öneri ile, hâlihazırda Ereğli ilçesine bağlı olan Aziziye, Belkaya ve Zengen mahallelerinin de ilçe statüsüne çıkarılması hedefleniyor. Bu adımın, bölgenin idari ve hizmet yapılanmasını güçlendireceği, vatandaşlara daha hızlı ve etkin hizmet sunulmasını sağlayacağı ifade edildi.

Koçak, açıklamasında teklifin sadece Ereğli için değil, tüm Konya ve çevresindeki yerleşim alanları için de önemli bir gelişme olduğunu belirtti. “Ereğli’nin il olması, hem ekonomik hem sosyal anlamda bölgeye büyük katkı sağlayacaktır. İlçe statüsüne çıkarılacak mahalleler ile birlikte bölgemiz, daha planlı ve düzenli bir yapıya kavuşacaktır. Konya’mız ve Ereğli için hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.
Teklif ile birlikte Ereğli’nin il olma sürecinde yapılacak çalışmaların hız kazanması ve vatandaşların beklentilerinin karşılanması amaçlanıyor. Ayrıca, bölgedeki eğitim, sağlık ve altyapı hizmetlerinin geliştirilmesiyle yerel yönetim kapasitesinin artırılması hedefleniyor.
Ereğli’nin il olma talebi, yıllardır bölge halkı tarafından desteklenen bir beklenti olarak öne çıkıyor. Koçak’ın Meclis’e sunduğu bu teklif, bölgenin geleceğine ilişkin önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.