Cihanbeyli Belediye Başkanı Fırat Kızılkaya tarafından yapılan açıklamada, ilçede yürütülen doğalgaz altyapı çalışmalarına ilişkin önemli bilgiler paylaşıldı.
Cihanbeyli genelinde bugüne kadar yaklaşık 100 kilometrelik Enerya doğalgaz abonelik hattı tamamlandı. Ancak bu çalışmalar sırasında ilçe merkezindeki cadde ve sokaklarda altyapı kaynaklı tahribatlar oluştu.
Söz konusu yolların yenilenmesi için belediye tarafından 26 milyon TL muhammen bedelle ihale süreci başlatıldı. Hava şartlarının uygun hale gelmesiyle birlikte yol yapım çalışmalarına kısa sürede başlanacağı bildirildi.

Başkan Kızılkaya, tüm bu çalışmalar öncesinde vatandaşlara önemli bir çağrıda bulundu. Enerya Bölge Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre ilçede 1.345 hanenin hâlâ doğalgaz abonelik bağlantısını yaptırmadığı tespit edildi.
Yetkililer, yol yapım çalışmalarının tamamlanmasının ardından yapılacak yeni abonelik başvurularında vatandaşların yüksek yol bozma bedelleriyle karşı karşıya kalabileceğini vurguladı. Bu nedenle, ilgili hanelerin herhangi bir mağduriyet yaşamaması için doğalgaz abonelik işlemlerini bir an önce tamamlamaları gerektiği ifade edildi.
Belediye yetkilileri, planlanan yol çalışmalarından önce aboneliklerin tamamlanmasının hem vatandaşlar hem de kamu hizmetlerinin sağlıklı yürütülmesi açısından büyük önem taşıdığını belirtti.