Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen Tarihi Bedesten Alışveriş Günleri bu yıl dördüncü kez düzenleniyor. Etkinlik, 12-13-14 Eylül tarihlerinde Bedesten ve Türbeönü Çarşıları’nda Konyalılarla buluşacak.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Bedesten’in Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinden günümüze uzanan kadim bir miras olduğunu vurgulayarak, etkinliğin hem ekonomik canlılık sağlayacağını hem de unutulmaya yüz tutmuş meslekleri yeniden gündeme getireceğini belirtti. Başkan Altay, “Bedesten sadece alışveriş yapılan bir mekân değil; dostlukların kurulduğu, kültürün aktarıldığı, geçmişle bağın canlı tutulduğu bir merkezdir. Esnaflarımız bu özel günlere indirimlerle katılacak. Tüm hemşehrilerimizi ve çevre illerden misafirlerimizi Bedesten’e bekliyoruz” dedi.
3 Gün Boyunca Kültür ve Sanat Dolu Program
Alışveriş Günleri kapsamında; kortej yürüyüşü, temsili tarihî canlandırmalar, Mehteran konserleri, geleneksel el sanatları, sokak sanatçıları gösterileri, antika sergileri, çocuk etkinlikleri ve çeşitli atölyeler yer alacak.
4. Tarihi Bedesten Alışveriş Günleri, 10.00-22.00 saatleri arasında ziyaretçilere açık olacak.