Konya
Parçalı az bulutlu
-5°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
43,2907 %0.06
50,6563 %0.48
6.567,01 % 1,09
Ara
Konya Postası Gazetesi Konya Konya'nın kadın MYK'sı Çıpan, “ABD, Venezuela’da 15 Temmuz’un benzerini deniyor”

Konya'nın kadın MYK'sı Çıpan, “ABD, Venezuela’da 15 Temmuz’un benzerini deniyor”

MHP'li Güzide Çıpan, ABD'nin Venezuela'daki askeri müdahalesini hukuksuz olarak nitelendirdi ve bu durumu Türkiye'nin 15 Temmuz darbe girişimiyle benzeştirdi. Çıpan, uluslararası hukukun ihlaline dikkat çekerek kamuoyunun doğru bilgilendirilmesinin önemine vurgu yaptı.

KAYNAK: Fatmagül KIZMAZ
Okunma Süresi: 2 dk

MHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Üyesi ve Konyalı siyasetçi Güzide Çıpan, ABD’nin Venezuela’da gerçekleştirdiği askeri müdahaleye ilişkin dikkat çeken bir açıklama yaptı. Çıpan, ABD’nin Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’yu iktidardan uzaklaştırmaya yönelik girişiminin hukuksuz ve haksız olduğunu belirterek, bu sürecin Türkiye’nin yakın geçmişte yaşadığı 15 Temmuz hain darbe girişimiyle büyük benzerlikler taşıdığını vurguladı.

Açıklamasında, ABD’nin Venezuela’da sergilediği yöntemin tanıdık bir komplo olduğunu ifade eden Çıpan, bazı yayın organlarında meselenin farklı yönlere çekilmeye çalışılmasının hatalı ve yanlış bir yaklaşım olacağını dile getirdi. Çıpan, “Türkiye’de 15 Temmuz 2016’da FETÖ eliyle gerçekleştirilen darbe girişiminde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Marmaris’teyken, doğrudan kendisini hedef alan alçakça yöntemle bugün Maduro’ya yönelik kullanılan yöntem birebir aynıdır” ifadelerini kullandı.

15 Temmuz’da Türk milletinin iradesiyle sonuç alamayan ABD’nin, bugün benzer bir senaryoyu Venezuela’da hayata geçirmeye çalıştığını savunan Çıpan, bu durumun göz ardı edilmemesi gerektiğini belirtti. Yapılan yayın ve yorumlarda yöntem benzerliğine dikkat çekilmesinin kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi açısından önemli olduğunu vurgulayan Çıpan, uluslararası hukuk ve devletlerin egemenlik haklarının açıkça ihlal edildiğini kaydetti.

Güzide Çıpan’ın açıklamaları, ABD’nin Venezuela’ya yönelik müdahalesine karşı Türkiye kamuoyunda yükselen tepkilere bir yenisini eklerken, 15 Temmuz vurgusu dikkat çekti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *