Konya
Az bulutlu
24°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
48,2645 %0.05
56,0354 %0.20
6.914,39 %0.08
Konya Postası Gazetesi Konya Konya’nın gururu Çağlıyan Türkiye ikincisi oldu!

Konya’nın gururu Çağlıyan Türkiye ikincisi oldu!

Konya'lı genç okçularından Eymen Erdem Çağlıyan, 2026 U15-U13 Açık Hava Türkiye Şampiyonası'nda Klasik Yay U15 Erkek kategorisinde Türkiye ikincisi olarak gümüş madalya kazandı, bu başarı Konya'da büyük sevinç yarattı.

Konya’nın gururu Çağlıyan Türkiye ikincisi oldu!
KAYNAK: Fatmagül KIZMAZ
Okunma Süresi: 2 dk

Konya’nın genç sporcularından Eymen Erdem Çağlıyan, Düzce’de düzenlenen 2026 U15-U13 Açık Hava Türkiye Şampiyonası’nda önemli bir başarıya imza attı.

26-30 Ağustos 2026 tarihleri arasında gerçekleştirilen şampiyonada Selçuklu Belediyespor Kulübü adına mücadele eden Eymen Erdem Çağlıyan, Klasik Yay U15 Erkek kategorisinde Türkiye ikincisi oldu.

Türkiye’nin farklı illerinden genç okçuların katıldığı organizasyonda başarılı atışlarıyla dikkat çeken Çağlıyan, zorlu mücadelelerin ardından kürsüye çıkmayı başardı. Genç sporcu, elde ettiği ikincilikle gümüş madalyanın sahibi oldu.

Eymen’den Konya’ya gurur

Selçuklu Belediyespor Kulübü’nün genç okçusu Eymen Erdem Çağlıyan’ın Türkiye ikinciliği, Konya’da büyük sevinç yaşattı. Bu derece, kulübün okçuluk branşındaki başarılı çalışmalarına da yeni bir başarı ekledi.

Konya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından da paylaşılan başarı, genç sporcunun Türkiye çapındaki önemli derecelerinden biri olarak kayıtlara geçti.

Başkan Pekyatırmacı’dan tebrik

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Türkiye ikincisi olan Eymen Erdem Çağlıyan ile başarısında emeği bulunan antrenörlerini tebrik etti.

Pekyatırmacı, genç sporcunun başarısından duyduğu gururu ifade ederek Selçuklu Belediyesi olarak spora ve sporculara verilen desteğin sürdürüleceğini belirtti.

Genç okçu hedefi 12’den vurdu

Düzce’de beş gün boyunca devam eden şampiyonada Türkiye’nin dört bir yanından gelen genç sporcular mücadele etti. 47 ilden 156 kulüp ve 1.404 sporcunun katıldığı organizasyonda Eymen Erdem Çağlıyan’ın Türkiye ikinciliği, Konya adına öne çıkan derecelerden biri oldu.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız