Konya
Parçalı az bulutlu
21°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
45,1857 %0.16
52,9708 %0.23
6.710,51 % 1,81
Ara
Konya Postası Gazetesi Konya Konya'nın gıda devi Ukrayna pazarında güçlenecek!

Konya'nın gıda devi Ukrayna pazarında güçlenecek!

Ukrayna Büyükelçisi Nariman Celâl, Konya'da PANKOBİRLİK ile buluşarak iki ülke arasında tarımsal iş birliği fırsatlarını ele aldı. Torku'nun Ukrayna pazarında genişlemesi ve hammaddelerin temini konularında ortak projelerin geliştirilmesi bekleniyor.

KAYNAK: Fatmagül KIZMAZ
Okunma Süresi: 1 dk

Ukrayna Büyükelçisi Nariman Celâl ve Ukrayna Ankara Büyükelçiliği Birinci Sekreteri Vyaçeslav Homenko, Konya’daki temasları kapsamında Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi ve Anadolu Birlik Holding’e bağlı fabrikaları ziyaret etti.

Ziyarette, PANKOBİRLİK Genel Başkanı ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Erkoyuncu, heyetle bir araya gelerek iki ülke arasındaki ticari ve tarımsal iş birliği fırsatlarını değerlendirdi.

Erkoyuncu, görüşmenin son derece verimli geçtiğini belirterek, “Torku markamızın Ukrayna pazarında daha fazla yer edinmesi ve işletmelerimizin ihtiyaç duyduğu hammaddelerin temini başta olmak üzere karşılıklı iş birliği imkânlarını görüştük. Sayın Büyükelçi ve beraberindeki heyete ziyaretleri ve değerli katkıları için teşekkür ediyorum.” dedi.

Ziyaret kapsamında Ukrayna ile Türkiye arasında tarım, gıda ve sanayi alanlarında ortak projelerin geliştirilmesi yönünde olumlu adımlar atılması bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *