Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Konya Şube Başkanı Yusuf Çimen, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Heyet, Konya Milletvekilleri ile görüşerek kentin ekonomik kalkınmasına dair görüş alışverişinde bulundu.
Ziyaret kapsamında milletvekilleri Abdullah Ağralı, Hasan Ekici, Konur Alp Koçak, Mustafa Hakan Özer, Mustafa Kalaycı, Ali Yüksel, Meryem Göka, Mehmet Baykan, Latif Selvi ve Ünal Karaman ile bir araya gelen ASKON Konya heyeti; yatırım fırsatları, ihracat odaklı büyüme stratejileri, sanayiye yönelik teşvik politikaları ve Konya’nın girişimci potansiyeli gibi konuları gündeme taşıdı.
.jpeg)
Ziyaretin ardından değerlendirmede bulunan ASKON Konya Şube Başkanı Yusuf Çimen, Ankara temaslarının son derece verimli geçtiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Konya iş dünyası olarak güçlü bir üretim altyapısına ve girişimci ruha sahibiz. Milletvekillerimizle gerçekleştirdiğimiz görüşmelerde bu potansiyelin daha ileriye taşınması için ortak aklı ve iş birliğini vurguladık. Özellikle istihdamı destekleyecek ve refahı artıracak projelerimiz üzerine detaylı bilgi paylaşımında bulunduk. Vekillerimizin desteği bizim için büyük motivasyon oldu.”
Ziyaretler sırasında, ASKON Konya tarafından Gazze’ye yapılan bağışın sertifikası da milletvekillerine hediye edildi. Milletvekilleri, Konya'nın kalkınmasına katkı sunacak her yapıcı adıma destek vereceklerini belirterek sivil toplum kuruluşlarının çözüm odaklı yaklaşımını memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti.