Konya
Parçalı az bulutlu
3°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
45,2427 %0.01
53,1101 %0.28
6.736,02 % 1,66
Ara
Konya Postası Gazetesi Konya Konyalı tabiplerden kritik uyarı: Çok dikkatli olun!

Konyalı tabiplerden kritik uyarı: Çok dikkatli olun!

Konya Tabip Odası'ndan uyarı: Sıcak çarpmasına karşı bol su, gölge ve açık renkli kıyafet şart!

Okunma Süresi: 1 dk

Konya'da etkisini artıran bunaltıcı sıcaklara karşı uzmanlardan vatandaşlara kritik uyarılar geldi. Termometrelerin 40 dereceye dayandığı şehirde, sağlık kuruluşları sıcak çarpmasına karşı alınması gereken önlemleri hatırlattı.

Konya Tabip Odası tarafından yapılan açıklamada, aşırı sıcakların özellikle çocuklar, yaşlılar, kronik hastalığı olanlar ve hamileler için ciddi risk oluşturduğuna dikkat çekilerek, "Bu dönemde bol su tüketilmeli, doğrudan güneşe maruz kalmaktan kaçınılmalı, mümkünse serin ve gölgeli ortamlarda bulunulmalıdır" denildi.

Açıklamada, vatandaşların ince, açık renkli ve pamuklu kıyafetler tercih etmesi, güneşin dik geldiği 11.00–16.00 saatleri arasında mecbur kalmadıkça dışarı çıkmaması gerektiği vurgulandı.

Sıcak çarpmasının hayati tehlike yaratabileceği hatırlatılan açıklamada; baş dönmesi, bulantı, halsizlik ve bilinç bulanıklığı gibi belirtiler görüldüğünde vakit kaybetmeden bir sağlık kuruluşuna başvurulması gerektiği ifade edildi.

Konya Tabip Odası, vatandaşları ve özellikle risk grubundaki bireyleri hem kendilerini hem de yakınlarını koruma konusunda duyarlı olmaya çağırdı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *