Gelecek Partisi Genel Başkanı ve Konyalı siyasetçi Ahmet Davutoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gündeme gelen çocuk yaştaki kızlara yönelik taciz iddiasına sert sözlerle tepki gösterdi. Davutoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada yaşananları “ülkenin vicdanını yaralayan ağır bir utanç” olarak nitelendirdi.
Davutoğlu açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“Utaniyorum ve öfke doluyum! Ülkenin çocuk yaştaki kızları, milletin derin vicdanını temsil eden TBMM çatısı altında tacize uğruyorsa, ülkeyi yönetenlere uyku, bize susmak haramdır! Bu hepimiz için bir şeref ve haysiyet meselesidir.”

Davutoğlu’nun bu sert çıkışı, Meclis’te yaşanan olayın sorumlularının hesap vermesi gerektiği yönündeki toplumsal talebi yeniden alevlendirdi. Siyasi çevrelerde geniş yankı uyandıran açıklama, konunun kamuoyunda daha yüksek sesle tartışılmasına neden oldu.
Ahmet Davutoğlu, yıllardır savunduğu “ahlaki ve siyasi sorumluluk” vurgusunu bir kez daha hatırlatarak, tüm siyasi aktörleri olayın üzerinin örtülmesine izin vermemeye çağırdı.