Konya
Açık
5°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
45,2437 %0.04
53,3492 %0.24
6.838,73 % 0,28
Ara
Konya Postası Gazetesi Konya Konyalı sanayicilerden Tunus’a ticari çıkarma

Konyalı sanayicilerden Tunus’a ticari çıkarma

Konya Sanayi Odası Başkanı Mustafa Büyükeğen’in liderliğindeki heyet, Tunus’un Sfakes şehrinde 50 firmayla 228 ikili iş görüşmesi gerçekleştirdi.

Okunma Süresi: 2 dk

Konyalı sanayiciler, Konya Sanayi Odası (KSO) organizasyonuyla Tunus’a çıkarma yaptı. KSO Başkanı Mustafa Büyükeğen’in başkanlık ettiği heyet, Tunus’un ticarette öne çıkan şehirlerinden Sfakes’te Sfakes Ticaret ve Sanayi Odası’ndan 50 firma ile toplamda 228 ikili iş görüşmesi gerçekleştirdi.

Program kapsamında ayrıca, KSO ile Sfakes Ticaret ve Sanayi Odası arasında iş birliği mutabakat zaptı imzalandı. İmza törenine Tunus Büyükelçisi Ahmet Misbah Demircan, KSO Başkanı Mustafa Büyükeğen, Türkiye Fahri Konsolosu Tarık Şerif, Sfakes Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Habib Hammam ile Türk ve Tunuslu sanayiciler katıldı.

Konya Sanayi Odası Başkanı Mustafa Büyükeğen, tören sırasında yaptığı konuşmada, Türkiye Yüzyılı hedefleri doğrultusunda Konya ile Tunus arasındaki tarihi bağların ticarete daha fazla yansıtılması gerektiğini vurguladı. Büyükeğen, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın koyduğu yatırım, üretim, istihdam ve ihracat odaklı Türkiye Yüzyılı hedeflerimiz doğrultusunda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Tunus Büyükelçimiz Ahmet Misbah Demircan’ın davetiyle bu heyeti oluşturarak, ticaretimize yeni ivme kazandırmayı amaçlıyoruz" dedi.

Tunus Büyükelçisi Ahmet Misbah Demircan ise Türkiye-Tunus ilişkilerinin son derece iyi ve gelişmiş olduğunu belirterek, Sfakes’in tarım ve tarıma dayalı sanayi ürünlerinde önemli bir potansiyele sahip olduğunu söyledi. Demircan, ayrıca başkent Tunus’ta yapılacak ziyaretler ve düzenlenecek iş forumlarıyla iki ülke iş insanlarının bir araya geleceğini aktardı.

Sfakes Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Habib Hammami ise, Konyalı firmaların Tunus üzerinden Afrika ülkelerine açılma imkânı bulunduğunu, iki ülkenin iş birliğinin karşılıklı fayda sağlayacağını ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *