Aksaray’ın Eskil ilçesinde yaklaşık 8 yıldır İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak görev yapan İbrahim Kılıçer (45), evinde hayatını kaybetmiş halde bulundu. Kılıçer’e bir süredir ulaşamayan mesai arkadaşları, endişe üzerine evine gittiklerinde acı gerçekle karşılaştı.
Yıllardır hem Konya hem de Aksaray’da eğitim alanında önemli hizmetlerde bulunan Kılıçer’in vefatı, görev yaptığı çevrede ve eğitim camiasında derin üzüntüye yol açtı.
Görevden Alınmıştı
Edinilen bilgilere göre İbrahim Kılıçer’in birkaç hafta önce Eskil İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevinden alındığı öğrenildi. Yakın çevresinden gelen iddialara göre bu gelişme, Kılıçer’in ruhsal durumunu olumsuz etkiledi. Son dönemde içine kapandığı ve yoğun stres altında olduğu ifade edildi.
Uzmanlar, eğitim yöneticilerinin yaşadığı idari baskı, görev değişiklikleri ve artan iş yükünün psikolojik yıpranma riskini artırdığına dikkat çekiyor.
Kütüphane Tartışmasının Ardından
Kılıçer’in adı, ilçede kısa süre önce yaşanan bir tartışmada da gündeme gelmişti. Eskil’de öğrenciler ve emekliler için sosyal yaşam merkezi niteliğindeki iki katlı kütüphane, yeni belediye yönetiminin kararıyla kapatılarak yerine lokanta yapılmıştı.
Projenin Milli Emlak’a ait taşınmaz üzerinde yürütülmesi nedeniyle tartışma büyümüş, Kılıçer’in bu karara tepki gösterdiği ve kısa süre sonra görevden alındığı iddia edilmişti.
Cenazesi Konya’da Defnedilecek
Evli ve üç çocuk babası olan, çocuklarından birinin engelli olduğu öğrenilen İbrahim Kılıçer’in cenazesi, memleketi Konya’nın Ereğli ilçesi Belkaya Mahallesi Osmankuyu Yaylası’nda toprağa verilecek.
Kılıçer’in ani ölümü, görev yaptığı ilçede büyük bir üzüntüye neden oldu. Meslektaşları, “Eğitim için gece gündüz çalışan, öğrencilerin geleceği için mücadele eden bir insandı” diyerek acılarını paylaştı.