Konya
Az bulutlu
19°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
45,3710 %0.27
53,4437 %0.4
6.901,02 % 1,24
Ara
Konya Postası Gazetesi Konya Konyalı lider dünya gündeminde: Davutoğlu ve Reşid aynı masada

Konyalı lider dünya gündeminde: Davutoğlu ve Reşid aynı masada

Ahmet Davutoğlu, Delphi Forumu kapsamında Irak Cumhurbaşkanı Reşid ile görüşerek Türkiye-Irak ilişkilerinin güçlendirilmesi konusunda mutabakata vardıklarını açıkladı.

Okunma Süresi: 1 dk

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, katıldığı Delphi Forumu kapsamında Irak Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşid ile önemli bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede iki ülke arasındaki ilişkiler, bölgesel gelişmeler ve iş birliği fırsatları ele alındı.

Konyalı siyasetçi Ahmet Davutoğlu, görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamada, “Irak Cumhurbaşkanı Sayın Abdullatif Reşid ile Delphi Forumu vesilesiyle bir araya geldik. Son siyasi gelişmeleri kapsamlı bir şekilde ele aldığımız oldukça verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Türkiye ve Irak arasındaki kardeşlik bağlarının ve stratejik iş birliğinin daha da güçlenmesi gerektiği konusunda mutabık kaldık” ifadelerini kullandı.

Davutoğlu’nun bu diplomatik teması, Türkiye’nin komşu ülkelerle yürüttüğü yapıcı diyaloglara katkı sunarken, bölgesel barış ve istikrar adına da önemli bir mesaj verdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *