Konya
Parçalı bulutlu
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
43,4990 %0.19
51,6240 %-0.9
6.788,96 % -9,85
Ara
Konya Postası Gazetesi Konya Konyalı ekip doğa yürüyüşünde yeni yerler keşfetti!

Konyalı ekip doğa yürüyüşünde yeni yerler keşfetti!

Beyşehir'de düzenlenen doğa yürüyüşü, Bahar'ın gelişini kutlarken, Beyşehir Doğa Koruma ile farkındalık programı yapıldı. Etkinlikte sulak alanların önemi vurgulandı ve su kuşları fotoğraf sergisi açıldı, katılımcılar keyifli anlar yaşadı.

KAYNAK: Fatmagül KIZMAZ
Okunma Süresi: 1 dk

Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Mustafa Büyükkafalı’nın paylaşımıyla duyurulan etkinlikte, Beyşehir Trekkıng Doğa Yürüyüşleri Grubu tarafından düzenlenen doğa yürüyüşü ve farkındalık programı yoğun katılımla gerçekleştirildi.
Baharın müjdecisi çiçeklerin erken açtığı günlerde düzenlenen doğa yürüyüşü, Yeşildağ İskele bölgesinde yaklaşık 5 kilometrelik rota ile tamamlandı. Yürüyüş boyunca katılımcılar, elverişli hava koşulları ve eşsiz Beyşehir Gölü manzarası eşliğinde keyifli anlar yaşadı.


Etkinlik kapsamında ayrıca Dünya Sulak Alanlar Günü dolayısıyla Beyşehir Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliği iş birliğinde, suyun ve sulak alanların önemine dikkat çeken bir farkındalık çalışması gerçekleştirildi. Bu anlamlı gün çerçevesinde Beyşehir Fotoğraf Kulübü tarafından, sulak alanlarda yaşayan su kuşlarını konu alan bir fotoğraf sergisi açıldı. Sergiyle birlikte bölgenin doğal zenginliklerinin tanıtılması ve hassas ekosistemin yakından tanınması amaçlandı.
Etkinlik sonunda, organizasyona katkı sunan tüm katılımcılara ve Beyşehir Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliği’ne teşekkür edildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *