Konya
Parçalı bulutlu
5°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
43,8484 %0.01
51,7195 %-0.01
7.190,72 % 0,11
Ara
Konya Postası Gazetesi Konya Konyalı çiftçiye kritik uyarı: Mart ayını bekleyin!

Konyalı çiftçiye kritik uyarı: Mart ayını bekleyin!

Amatör hava tahmincisi Kuttusi Demir, sosyal medya üzerinden çiftçilere erken gübreleme yapılmamaları yönünde uyarıda bulundu. Mart ayını öneren Demir, 25 Şubat’ta beklenen yağışlar hakkında bilgi vererek verim kaybını önlemek için dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

KAYNAK: Fatmagül KIZMAZ
Okunma Süresi: 1 dk

Amatör hava tahmincisi Kuttusi Demir, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla çiftçilere önemli uyarılarda bulundu. Gübreleme zamanına dikkat çeken Demir, erken atılan gübrelerin yağış görmeden etkisini kaybettiğini belirterek üreticileri acele etmemeleri konusunda uyardı.
Demir açıklamasında, “Gübre atmak için daha erken olduğunu söylüyorum. İki gün önceden atılan gübreler hâlâ yağışı görmeden uçup gidiyor. Gerçekten bu duruma çok üzülüyorum.” ifadelerini kullandı.


Mart ayı içerisinde gübre atılmasının daha sağlıklı olacağını savunan Demir, sistemli ve planlı hareket edilmesi gerektiğini vurguladı.
Öte yandan 25 Şubat tarihinde etkili olması beklenen hava sistemiyle ilgili de bilgi paylaşan Demir, bazı bölgelerde 10 kilogramın üzerinde kar veya yağmur yağışı beklendiğini ifade etti. “İlla bu sistemde atacağım diyenler için yarın detaylı bilgi paylaşımı yapacağım. 25 Şubat sisteminde 10 kg üstü kar veya yağmur yağış beklenen konumlar var. Oraları tek tek yazarım, o bölgelerde yaşayanlar gübrelerini atabilirler.” dedi.
Demir’in açıklamaları, özellikle erken gübreleme nedeniyle verim kaybı yaşamak istemeyen çiftçiler tarafından dikkatle takip ediliyor. Uzmanlar da gübrelemenin mutlaka yağış öncesine denk getirilmesi gerektiğini belirterek, hava tahminlerinin yakından izlenmesini tavsiye ediyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *