Kulu ilçesi Cumhuriyet Mahallesi’nde Pelemir Tarla Günü etkinliği düzenlendi. Etkinliğe İlçe Müdürü Fırat GÜVEN, Bakanlığın ilgili birim temsilcileri, Kulu Kaymakamı Ömer Faruk CANPOLAT, Belediye Başkanı Abdurrahim SERTDEMİR, Kulu Ziraat Odası Başkanı Cengiz ÖZTÜRK, Türk Hava Yolları yöneticileri ile birlikte tarım sektöründen özel firma temsilcileri, akademisyenler ve üreticiler katıldı.
Program kapsamında, ilçede 15 mahallede 92 üretici ile yaklaşık 20 dekar alanda sözleşmeli olarak üretimi yapılan pelemir bitkisinin tarımsal ve ekonomik potansiyeli yerinde incelendi.

Kuraklığa dayanıklılığı, düşük girdi ihtiyacı ve sürdürülebilir biyoyakıt üretimindeki önemiyle dikkat çeken pelemir, üreticiler için alternatif bir ürün olarak değerlendiriliyor.
Etkinlikte ayrıca, bölgesel tarımsal çeşitliliğin artırılması ve alternatif ürünlerin yaygınlaştırılmasının kırsal kalkınmaya sağlayacağı katkılar ele alındı.