Konya
Parçalı bulutlu
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
45,1921 %0.16
53,0592 %0.39
6.706,99 % 1,76
Ara
Konya Postası Gazetesi Konya Konya’dan dünyaya insanlık çağrısı: Filistin yürüyüşü başlıyor!

Konya’dan dünyaya insanlık çağrısı: Filistin yürüyüşü başlıyor!

Konya Büyükşehir Belediyesi, Filistin'e destek amacıyla 7 Ekim'de Kılıçarslan Meydanı'ndan Mevlana Meydanı'na yürüyüş düzenleyecek. Başkan Altay, etkinliği insanlık onuruna sahip çıkma çağrısı olarak tanımlayıp, katılımcıları davet etti. Şehir, sembolik ışıklandırmalarla dikkat çekecek.

KAYNAK: Fatmagül KIZMAZ
Okunma Süresi: 1 dk

Konya Büyükşehir Belediyesi, Filistin halkına yönelik katliamların yıl dönümünde, şehri dünyaya insanlık çağrısı yapan bir mesaj alanına dönüştürüyor.

Başkan Uğur İbrahim Altay, 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze’de yaşanan trajediyi hatırlatarak, “Konya, tarih boyunca mazlumun yanında dimdik durmuş bir şehir. Bu yıl da Filistin halkının yaşadığı zulme sessiz ama güçlü bir duruş sergilemek istiyoruz. Düzenleyeceğimiz yürüyüş sadece bir protesto değil, insanlık onuruna sahip çıkma çağrısıdır.” dedi.

Kılıçarslan Meydanı’ndan Mevlana Meydanı’na yapılacak yürüyüş, 7 Ekim saat 20.30’da başlayacak. Başkan Altay, tüm Konyalıları bu anlamlı yürüyüşe katılmaya davet etti.

Yürüyüş boyunca şehirde özel bir atmosfer yaratılacak: Sokak aydınlatmaları kapatılacak, Taş Bina, Alâeddin Camii, Darülmülk Müzesi ve Mevlana Caddesi üzerindeki yapılar kırmızı ışıklarla aydınlatılacak. Bu görsel uygulama, Filistin’de yaşanan soykırıma dikkat çekmeyi amaçlıyor.

Başkan Altay, “Gazze’de hayatını kaybeden masumların sesi olmak, insanlığın vicdanını diri tutmak için bu yürüyüşe tüm hemşehrilerimizi davet ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Konya, bu etkinlikle sadece bir protesto gerçekleştirmeyecek, aynı zamanda dünyaya insanlık onuruna sahip çıkma mesajı verecek.
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *