Konya’nın Doğanhisar ilçesinde çıkan orman yangını ekiplerin yoğun çabası sonucu kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor.
Konya Valisi İbrahim Akın, yangına ilişkin yaptığı açıklamada, yangının daha fazla yayılmadan kontrol altına alınmasının ardından soğutma çalışmalarının sürdüğünü belirtti. Vali Akın, yangınla mücadelede görev alan ekipler ve gönüllü vatandaşlara teşekkür etti. “Bu zorlu süreçte fedakârca görev yapan tüm ekiplerimize ve gönüllü vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum,” diyen Vali Akın, yangından etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti. Vali Akın ayrıca, benzer olayların yeniden yaşanmaması için dikkatli olunması gerektiğini vurgulayarak şu ifadeleri kullandı: “Yangından etkilenen vatandaşlarımız başta olmak üzere tüm hemşehrilerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyor; orman yangınlarına sebebiyet verebilecek her türlü davranıştan kaçınılması ve gerekli tedbirlerin alınması konusunda azami hassasiyet gösterilmesini önemle rica ediyorum.”
Konya Valiliği, yangının çıkış nedenine ilişkin incelemelerin sürdüğünü, vatandaşların ormanlık alanlarda dikkatli davranmaları ve şüpheli durumları yetkililere bildirmeleri gerektiğini hatırlattı.