Konya
Açık
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
48,4636 %0.06
56,3286 %-0.01
6.853,66 %-0.09
Konya Postası Gazetesi Konya Konya'daki 1 milyon elma fidanı ekonomiye can veriyor: Tarladan dünyaya uzanan yolculuk!

Konya'daki 1 milyon elma fidanı ekonomiye can veriyor: Tarladan dünyaya uzanan yolculuk!

Karapınar'da elma hasat sezonu başladı, Anadolu Etap Grubu tarafından düzenlenen programda ilçe yöneticileri ve üreticiler buluştu. Belediye Başkanı Önal, bölgede 1 milyon elma fidanının istihdam ve ekonomi için önemine dikkat çekti. Tarım potansiyeli vurgulandı.

Konya'daki 1 milyon elma fidanı ekonomiye can veriyor: Tarladan dünyaya uzanan yolculuk!
KAYNAK: Fatmagül KIZMAZ
Okunma Süresi: 2 dk

Konya’nın Karapınar ilçesinde tarımsal üretimin önemli merkezlerinden biri olan elma bahçelerinde hasat heyecanı yaşanıyor. Anadolu Etap Grubu tarafından düzenlenen MUNCKHOF Elma Hasat Programı’nda, ilçe yöneticileri ve üreticiler bir araya geldi.

Karapınar Belediye Başkanı İbrahim Önal, program kapsamında elma hasadını yerinde inceleyerek üreticiler ve tarım işçileriyle bir araya geldi. İlçenin tarımsal üretim gücüne dikkat çeken Başkan Önal, Karapınar’da böylesine büyük bir üretim merkezinin bulunmasının ilçe ekonomisi açısından önemli olduğunu belirtti.

Karapınar’da yaklaşık 1 milyon elma fidanı bulunuyor

Karapınar’da bulunan yaklaşık 1 milyon elma fidanının, tarımsal üretimin yanı sıra istihdama da önemli katkı sunduğu ifade edildi.

İlçede yetiştirilen kaliteli elmaların Türkiye’nin farklı bölgelerine gönderilmesinin yanı sıra yurt dışındaki çeşitli noktalara da ulaştırılması, Karapınar’ın tarımsal üretim potansiyelini ortaya koyuyor.

Hasat alanında emekçilerle buluştu

Elma hasadını yerinde inceleyen Başkan İbrahim Önal, üretimde alın teri döken tarım emekçileriyle de bir araya geldi.

Önal, üretime emekleriyle katkı sağlayan işçilere kolaylıklar dilerken, tüm üreticilere bereketli ve kazançlı bir hasat sezonu temennisinde bulundu.

Karapınar’ın üretim, istihdam ve tarımsal kalkınma kapasitesinin güçlenmesine katkı sağlayan Anadolu Etap Grubu’na teşekkür eden Önal, çalışmalarında başarılar diledi.

Karapınar’da devam eden elma hasadıyla birlikte ilçenin tarımsal üretimdeki güçlü konumu bir kez daha gözler önüne serildi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız