Amatör hava tahmincisi Kuttusi Demir, sabah saatlerinde paylaştığı hava durumu değerlendirmesinde bölge için sevindirici gelişmeleri aktardı.
Demir, gün içerisinde öğle saatlerinden itibaren başlayacak yağışların geceye kadar etkisini sürdüreceğini belirtirken, özellikle tarımsal faaliyetler açısından bu yağışların olumlu katkı sağlayacağını ifade etti.
Gece saatlerinde bazı bölgelerde sıcaklıkların kısa süreliğine -1 ila -2 dereceye kadar düştüğünü belirten Demir, Çeltik ve Tuzlukçu gibi ova ilçelerinde hafif zirai don etkisi görüldüğünü söyledi.

Ancak bu durumun beklenen seviyelerde kaldığını ve ciddi bir risk oluşturmadığını vurguladı.
Bölgede kuvvetli zirai don yaşanmadığını ve önümüzdeki günlerde de böyle bir riskin öngörülmediğini dile getiren Demir, gece hava sıcaklıklarının daha ılıman seyredeceğini aktardı. Gündüz sıcaklıklarının ise 10 derecenin üzerinde olacağı tahmin ediliyor.
Çiftçilere seslenen Demir, yeni sezon için “hayırlı olsun” dileklerini iletti.