Konya
Parçalı bulutlu
9°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
43,8377 %0.16
51,7041 %0.16
7.183,04 % 2,07
Ara
Konya Postası Gazetesi Konya Konya’da üniversite öğrencileri bu sofrada buluşuyor

Konya’da üniversite öğrencileri bu sofrada buluşuyor

Selçuk Üniversitesi Mezunlar ve Mensuplar Derneği (SÜMEDER) ve Konya İl Müftülüğü iş birliğiyle gerçekleştirilen iftar programı kapsamında üniversite öğrencileri ramazan ayının manevi atmosferinde bir araya geldi.

KAYNAK: Haber Merkezi
Okunma Süresi: 2 dk

Kampüs Merkez Camisi’nde düzenlenen iftar programına Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Ak, Prof. Dr. Haldun Soydal, İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge, öğretim elemanları, sivil toplum kuruluşu üyeleri ile öğrenciler katıldı.

Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Haldun Soydal, öğrencilere yönelik Selçuk Üniversitesi Mezunlar ve Mensuplar Derneği (SÜMEDER) ve Konya İl Müftülüğü iş birliğinde 16 ilçede iftar programı düzenlediklerini söyledi. Program kapsamında uluslararası öğrenciler ile engelli öğrenciler için de ayrı bir iftar programı planlamasında bulunduklarını ifade eden Prof. Dr. Soydal, “25 Şubat’ta da İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde 500 kişilik, 5 Mart’ta da Fen Fakültesinde yine 500 kişilik bir organizasyonla iftar programı düzenledik. Her gün de Kampüs Merkez Camisi’nde 150 kişilik iftar yemeğimizle bu organizasyonlar gerçekleştirilecek. Şahsım ve Üniversitemiz adına Konya İl Müftülüğümüze, İl Müftümüz Prof. Dr. Ali Öge’ye, Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz Hocamıza ve Selçuk Üniversitesi Mezunlar ve Mensuplar Derneğine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge; birlik, beraberlik ve paylaşmanın önemini belirtti. Ramazan ayının manevi ikliminin toplumsal dayanışmayı güçlendirdiğini belirten Öge, “Ramazan ayı; rahmet, mağfiret ve bereket ayıdır. Bu mübarek zaman diliminde bir araya gelmek, aynı sofrayı paylaşmak kardeşliğimizi pekiştirir. Özellikle gençlerimizle bu tür programlarda buluşmak bizler için büyük bir mutluluktur. Birlik ve beraberliğimizi koruduğumuz sürece her türlü zorluğun üstesinden gelebiliriz” dedi.

Edebiyat Fakültesi 1. sınıf öğrencisi Halime Aras, “Bu ve benzeri iftar programları benim için de çok önemli, ramazan ayının daha çok bereketli olduğunu hissettiriyor. Ramazan ayı; birlik, beraberlik, barış, huzur ve maneviyatı artırabileceğimiz bir ay. Herkesin bereketli, güzel bir ramazan ayı geçirmesini diliyorum” değerlendirmesinde bulundu.

İlahiyat Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Nuhud Taşcı; ramazanın birlik, beraberlik, dayanışma iklimine dikkat çekerek Konya yemek kültürünü yansıtan bir iftar programında bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Hemşirelik Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Enes Özyurt “Bu güzel iftar programında bizleri bir araya getiren, bu samimi ortamı sağlayan ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Arkadaşlarımızla böyle bir sofrada buluşmak bizler için çok kıymetli” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *