Konya
Az bulutlu
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
45,2496 %0.07
53,3917 %0.42
6.890,92 % 1,04
Ara
Konya Postası Gazetesi Konya Konya’da stratejik tarım ortaklığı!

Konya’da stratejik tarım ortaklığı!

Torku ve Tarım Kredi ortaklığı, ülke kaynaklarının etkin kullanımını esas alacak.

Okunma Süresi: 2 dk

Türkiye tarımının öncü kurumları olan Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği, Tarım Kredi Holding A.Ş., Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi ve Anadolu Birlik Holding A.Ş., önemli bir iş birliği protokolüne imza attı. Konya Şeker Genel Müdürlüğü Konferans Salonu’nda gerçekleşen imza töreniyle duyurulan protokol, tarımda sürdürülebilirliği, verimliliği ve katma değerli üretimi artırmayı hedefliyor.

Törene, PANKOBİRLİK Genel Başkanı ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Erkoyuncu, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Hüseyin Aydın, Anadolu Birlik Holding İcra Kurulu üyeleri Harun Reşat Ersöz ve Recep Candan ile Tarım Kredi Grubu Murahhas Aza Yılmaz Bademli katıldı.

“Ülke Menfaatine Katkı Sunacağız”

İmza töreninde konuşan Ramazan Erkoyuncu, yapılan protokolün sadece kurumlar için değil, 86 milyonluk Türkiye nüfusu için de büyük önem taşıdığını belirtti. Sağlıklı ve uygun fiyatlı gıdaya erişimde bu iş birliğinin kritik rol üstleneceğini vurgulayan Erkoyuncu, “Milli ve çiftçi odaklı iki güçlü kuruluş olarak, sadece ürün alım-satımı değil, daha verimli ve sürdürülebilir bir iş birliğinin gerekliliğini gördük” dedi.

“Kaynaklar Etkin Kullanılacak”

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Hüseyin Aydın ise, iki büyük çiftçi kuruluşu olarak sektörel rekabet yerine iş birliğine yöneldiklerini belirtti. Aydın, “Torku bir ürünü üretiyorsa biz o alana yatırım yapmayacağız. İhtiyaçlarımızı Torku’dan karşılayacağız, aynı şekilde Torku’nun ihtiyaç duyduğu ürünleri biz sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

Aydın ayrıca, bu iş birliğini diğer kardeş kuruluşlarla da büyütmeyi hedeflediklerini söyledi.

Tarımda örnek teşkil edecek bu protokol ile çiftçinin emeği daha güçlü değerlenecek, tüketici ise daha uygun koşullarda sağlıklı gıdaya ulaşabilecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *