Konya
Açık
22°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
47,1901 %0.13
54,0262 %-0.07
6.093,03 % 1,19
Konya Postası Gazetesi Konya Konya'da Şebiarus etkinlikleri sürüyor!

Konya'da Şebiarus etkinlikleri sürüyor!

Konya'da Hz. Mevlana'nın 750. Vuslat Yıldönümü etkinlikleri kapsamında Hz. Mevlana çeşitli programlarla anılmaya devam ediyor.

Konya'da Şebiarus etkinlikleri sürüyor!
Okunma Süresi: 1 dk

Etkinlikler kapsamında Selçuk Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi'nde de "Hz. Mevlana’dan Şeyh Galib'e Aşkın Bedir Hali" adlı bir konferans düzenlendi.

Selçuk Üniversitesi Mevlana Araştırmaları Enstitüsü ve Selçuk Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi tarafından ortaklaşa hazırlanan konferans üniversitenin İslami İlimler Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlendi.

Programda konuşan Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Çıpan, edebiyatta özellikle divan edebiyatında Hint tarzı, Hint biçimi geleneği olarak adlandırılan "Sebk-i Hindi"nin klasik gelenekteki zincirin son halkası olarak Şeyh Galib, Na'ili ve Neşati'nin temsil ettiğini ve geliştirdiğini söyledi.

Çıpan güzelliğin hikmetini anlayan, aşkın bahşettiği yüceliklerden haberdar olan şairler için aşkın söze hikmet veren bir nesne olduğunu belirterek, "Şairler, külli alemi aşk penceresinden seyredip gönle hitap eden şiir diliyle seslendirir. Zaman ve mekanda vücut bulan ve varlıklarını devamlı kılan ekoller, içtihatlar ve eserler manevi bir kudret ve sanat sahibi zatlara dayanır." dedi.

Konferansa İslami İlimler Fakültesi Dekanı Ramazan Altıntaş, Mevlana Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Sami Bayrakcı, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız