Konya’nın Beyşehir ilçesinde 15 yaşındaki Berk İvacık, 26 Kasım sabahı evinden ayrıldıktan sonra kayboldu. Çalıştığı iş yerine gitmek üzere evden çıkan Berk’ten 6 gündür hiçbir iz alınamadı. Genç çocuğu bulmak için bölgedeki yetkililer ve gönüllüler, yoğun bir arama çalışması yürütüyor.


Aramalar, Berk’in kaybolduğu Üzümlü Mahallesi ve çevresinde kara ve hava unsurlarının katılımıyla 24 saat boyunca devam ediyor. Bölgede jandarma ve polis ekipleri, komando timleri, İHH Arama Kurtarma, polis su altı arama kurtarma timleri ve gönüllülerden oluşan yaklaşık 100 kişilik ekip görev yapıyor. Kırsal alanlar, ormanlık bölgeler, su kuyuları, dere yatakları, metruk yapılar ve gölet çevreleri tek tek taranıyor.


Özellikle kritik noktalarda Bayraktar TB2 İHA, gece görüşlü dronlar ve termal kameralar görev alıyor. İHA’lar, geniş alanları yüksekten tarayarak ekiplerle canlı görüntü paylaşırken, görüşün zor olduğu sarp ve ormanlık bölgelerdeki kontrolleri kolaylaştırıyor. Yetkililer, havadan alınan görüntülerin arama çalışmalarını hızlandırdığını belirtiyor.
Aramalar sırasında Yeşilyurt semtindeki BSA Kanalı çevresinde Berk’e benzeyen bir kişinin görüldüğü ihbarı üzerine bölgeye ekipler yönlendirildi. Güvenlik kameraları incelendi, dronlarla hava taraması yapıldı ancak herhangi bir bulguya ulaşılamadı. Yetkililer, vatandaşlardan gelen tüm ihbarların titizlikle değerlendirildiğini vurguluyor.


Ekipler, Berk’in uzun süredir bulunamaması nedeniyle bir yerde saklanıyor olabileceği ihtimali üzerinde duruyor. Ancak geniş kapsamlı aramalara rağmen herhangi bir sonuca ulaşılamaması, ailenin endişelerini artırıyor.
Berk’in ailesi, 6 gündür gelecek iyi haberi gözyaşlarıyla bekliyor ve halktan destek istiyor. Aile, Berk’in daha net bir fotoğrafını paylaşarak görenlerin en yakın güvenlik birimine bilgi vermesini talep etti. Üzümlü Mahallesi sakinleri de arama çalışmalarına gönüllü olarak destek veriyor.