Konya
Parçalı bulutlu
4°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
45,2272 %0.07
52,9084 %0.07
6.628,11 % 0,86
Ara
Konya Postası Gazetesi Konya Konya'da kadın istihdamına güçlü hamle: Lojistikte kadın dönemi başlıyor!

Konya'da kadın istihdamına güçlü hamle: Lojistikte kadın dönemi başlıyor!

Konya'da yapılan İl Kadın Çalışma Kurulu toplantısında, kadınların iş gücüne katılımını artırmak amacıyla lojistik sektöründe staj programı başlatıldı. Bu kapsamda, 7 genç kadına sektör firmalarında staj imkanı sağlanacak.

KAYNAK: Fatmagül KIZMAZ
Okunma Süresi: 1 dk

Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü öncülüğünde Mayıs ayı İl Kadın Çalışma Kurulu toplantısı, Kadın Girişimciler Kurulu iş birliğiyle gerçekleştirildi. Toplantıda, kadınların iş gücüne katılımını artırmaya yönelik önemli kararlar ele alındı.

Lojistik sektöründe kadın istihdamını güçlendirmek amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında; Konya Ticaret Odası, İŞKUR ve KTO Karatay Üniversitesi arasında imzalanan protokol çerçevesinde dikkat çeken bir adım atıldı. Bu kapsamda KARSEM aracılığıyla 7 öğrenciye sektörün önde gelen firmalarında staj imkânı sağlanacak.

Gerçekleştirilen iş birliğiyle, kadınların özellikle erkek egemen olarak bilinen lojistik sektöründe daha aktif rol almasının hedeflendiği belirtilirken, staj programının genç kadınların kariyer yolculuğuna önemli katkı sunması bekleniyor.

İŞKUR yetkilileri, kadın istihdamını artırmaya yönelik çalışmaların paydaş kurumlarla birlikte kararlılıkla sürdürüleceğini vurgulayarak, Konya’da kadınların iş gücündeki yerinin daha da güçlendirilmesi için projelerin devam edeceğini ifade etti.

 
 
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *