Konya
Açık
31°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
47,7590 %0.06
55,1696 %0.05
6.788,85 %1.26
Konya Postası Gazetesi Konya Konya’da iş arayanlara müjde! Protokol imzaladı!

Konya’da iş arayanlara müjde! Protokol imzaladı!

Konya'da İŞKUR ve BİM, Nitelikli İşgücü Yetiştirme Programı kapsamında protokol imzaladı. 125 kişi, perakende sektöründe mesleki eğitim alarak iş gücüne kazandırılacak. Bu iş birliği, hem istihdamı artıracak hem de nitelikli iş gücü ihtiyacını karşılayacak.

Konya’da iş arayanlara müjde! Protokol imzaladı!
KAYNAK: Fatmagül KIZMAZ
Okunma Süresi: 1 dk

Konya’da istihdamın artırılması ve iş gücü piyasasının ihtiyaç duyduğu nitelikli çalışanların yetiştirilmesine yönelik önemli bir iş birliğine imza atıldı.

İŞKUR Konya İl Müdürlüğü ile BİM Birleşik Mağazalar A.Ş. arasında, Nitelikli İşgücü Yetiştirme Programı (NİYEP) kapsamında iş birliği protokolü imzalandı. Protokol, İŞKUR Konya İl Müdürü Önder Çiftci ile BİM yetkililerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

İmzalanan protokol kapsamında 125 vatandaşın mesleki eğitim alarak perakende sektöründe istihdama kazandırılması hedefleniyor.

Program sayesinde katılımcıların perakende sektörünün ihtiyaç duyduğu bilgi ve becerileri edinmeleri, aynı zamanda iş başında deneyim kazanarak çalışma hayatına daha donanımlı şekilde hazırlanmaları amaçlanıyor.

İŞKUR Konya tarafından yapılan açıklamada, işverenlerle kurulan güçlü iş birlikleri sayesinde nitelikli iş gücünün desteklenmesine, vatandaşların mesleki deneyim kazanmasına ve sürdürülebilir istihdamın artırılmasına yönelik çalışmaların devam edeceği belirtildi.

Konya’da 125 kişi için istihdam kapısı aralayacak protokol, hem iş arayan vatandaşlara hem de sektörün nitelikli iş gücü ihtiyacına önemli katkı sağlayacak.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız