Konya
Parçalı bulutlu
-2°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
43,9657 %0.17
51,9020 %-0.02
7.306,04 % -0,36
Ara
Konya Postası Gazetesi Konya Konya’da esnafa ölçü ve tartı aleti uyarısı: Para cezası kapıda!

Konya’da esnafa ölçü ve tartı aleti uyarısı: Para cezası kapıda!

Konya İl Müdürü Vehbi Konarılı, esnafa ölçü ve tartı aletlerinin muayenesi için son başvuru tarihinin 2 Mart 2026 olduğunu hatırlattı. Muayene yaptırmayanlara 5.811 TL'den 116.230 TL'ye kadar ceza uygulanacak. Yasal ölçü aletlerinin kullanılması gerektiği vurgulandı.

KAYNAK: Fatmagül KIZMAZ
Okunma Süresi: 1 dk

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Konya İl Müdürü Vehbi Konarılı, esnafa önemli bir hatırlatmada bulundu. Bakanlık kontrolünde olan ölçü ve tartı aletlerinin muayenesi için son başvuru tarihinin 2 Mart 2026 olduğunu duyurdu.

Müdür Konarılı, muayene için gerekli mercilere başvurmayan esnafa 5.811 TL ile 116.230 TL arasında idari para cezası uygulanacağını belirtti. Ayrıca, alım-satım işlemlerinde kullanılmayan tartı aletlerinin kullanımının da yasalara aykırı olduğunu hatırlatarak, tüm esnaflardan yasal ölçü aletlerini kullanmaları konusunda hassasiyet göstermelerini rica etti.

Vehbi Konarılı, bu uyarının esnafın hem yasal yükümlülüklerini yerine getirmesi hem de ticari güvenliği sağlaması açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *