Konya
Parçalı az bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
45,2381 %0.03
53,3443 %0.22
6.822,29 % 0,04
Ara
Konya Postası Gazetesi Konya Konya’da doktorun usulsüz ücret talebi suç üstü yakalandı!

Konya’da doktorun usulsüz ücret talebi suç üstü yakalandı!

Konya Numune Hastanesi’nde ameliyat olacak hastadan lazer cihazı için 17 bin TL nakit ücret talep ettiği öne sürülen Genel Cerrahi Uzmanı Dr. B.U., polis tarafından suçüstü yakalanarak gözaltına alındı.

Okunma Süresi: 1 dk

Bağırsak rahatsızlığı nedeniyle ameliyat olması gereken M.A.’dan ameliyatta kullanılacak lazer cihazı için 17 bin TL talep ettiği öne sürülen Genel Cerrahi Uzmanı Dr. B.U., polis tarafından gözaltına alındı.

İddiaya göre, M.A., 27 Haziran’da Konya Numune Hastanesi’ne başvurarak muayene oldu. Genel Cerrahi Uzmanı Dr. B.U., hastaya ameliyat olması gerektiğini belirterek, lazer cihazını özel bir hastaneden getirteceğini ve bunun için 20 bin TL ücret talep ettiğini söyledi. Hasta ile doktor 17 bin TL’de anlaştı.

Ameliyat 30 Haziran’da gerçekleşti. Ameliyat sonrası hasta yakınları, ücretin hastane veznesine yatırılacağını söylediğinde, Dr. B.U.’nun parayı nakit olarak kendisine vermelerini istediği öğrenildi. Bu durum hasta yakınlarının şikayetine yol açtı ve hastane yönetimi konuyu polise bildirdi.

Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, daha önce seri numaraları alınan 17 bin TL’yi Dr. B.U.’ya teslim ettiği sırada doktoru suçüstü yakaladı.

Olayla ilgili adli soruşturma devam ederken, İl Sağlık Müdürlüğü de idari soruşturma başlattı.

Yorumlar
A
Abdurrahman 10 ay önce
MHRS de Dr. B.U. dan randevu almış hastalar mevcut. Umarım bunlara da bir bilgilendirme yapılır
BEĞENME
0
CEVAPLA