Tuzlukçu Belediyesi, çevreye duyarlı ve sürdürülebilir bir gelecek hedefiyle yürüttüğü ağaçlandırma çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. “Toprakla buluşan her fidan, umuda dönüşüyor” anlayışıyla gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında ilçe genelinde toplam 10 bin fidan toprakla buluşturuldu.
Yıl içerisinde Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü tarafından tahsis edilen 8 bin fidan, Tuzlukçu ilçe merkezi ve mahallelerinde belediye ekipleri ile vatandaşların katılımıyla dikildi.

Bu kapsamda 2 bin karaçam, 3 bin fıstık çamı, bin badem, bin zerdali (kayısı) ve bin Toros sediri fidanı farklı noktalarda toprakla buluştu. Ayrıca Kundullu Mahallesi Sağlık Evi bahçesi ile ilçe TOKİ konutları ve Jandarma Karakolu yol kenarında fıstık çamı dikimi gerçekleştirildi.
Bunun yanı sıra belediyenin öz kaynaklarıyla temin edilen 2 bin adet badem, kayısı, ayva ve üzüm fidanı da belediyeye ait bademlik ve bağ alanlarında dikildi. Böylece ilçe genelinde toprakla buluşan fidan sayısı 10 bine ulaştı.
Tuzlukçu Belediyesi yetkilileri, ağaçlandırma çalışmalarının önümüzdeki süreçte farklı mahallelerde ve uygun alanlarda artarak devam edeceğini belirterek, yeşil bir çevreyi gelecek nesillere miras bırakmak için kararlılıkla çalıştıklarını ifade etti.