Konya'nın Karatay ilçesinde geçtiğimiz hafta meydana gelen ve kamuoyunda geniş yankı uyandıran silahlı saldırının ardından yaralanan emlakçı Yüksel Kunt, olayın ayrıntılarını Konya Postası'na anlattı.
İddiaya göre Kunt, borç ilişkisi nedeniyle görüştüğü B.E. tarafından yeni bir senet imzalamaya zorlandı. Kunt, bunu kabul etmemesi üzerine silahla tehdit edildiğini ve ardından ateş açıldığını söyledi.

"BORCUM 525 BİN LİRAYA DÜŞMÜŞTÜ"
Yaşanan süreci anlatan Yüksel Kunt, B.E.'nin sabah saatlerinde kendisini aradığını belirterek şu ifadeleri kullandı:
"07 Ağustos sabahı beni üç kez aradı. Daha sonra ben kendisini geri aradım ve saat 10.30 sıralarında ofisine geleceğimi söyledim. Ofise gittiğimde orada değildi. Bana Meram Sanayi'de olduğunu söyledi ve konum gönderdi. Kendi aracımla giderek kendisini aldım."
Borç ilişkisine de değinen Kunt, mevcut borcuna ilişkin daha önce senet verdiğini ve ödeme yaptığını belirterek şöyle konuştu:
"30 Haziran vadeli 600 bin liralık senet vermiştim. Bunun 75 bin lirasını banka üzerinden ödedim. Dekontları da mevcut. Kalan borcum 525 bin liraydı. Ödeme için 10 gün ek süre istemiştim ancak kabul etmedi."
"BENDEN 1 MİLYON LİRALIK YENİ SENET İSTEDİ"
Kunt, araçta giderken B.E.'nin kendisine farklı bir taleple geldiğini iddia ederek şunları söyledi:
"Yolda bana bir tır alıp sattığını, bu nedenle 1 milyon lira zarar ettiğini söyledi. Bu zararı da benim ödemem gerektiğini ifade etti. Önce şaka yaptığını düşündüm ancak ciddi olduğunu anlayınca tartışma başladı."

"SİLAHI ÇEKİP 'İMZALAYACAKSIN' DEDİ"
Ofise gittiklerinde olayın büyüdüğünü öne süren Kunt, yaşadıklarını şu sözlerle anlattı:
"İçeride üç kişiydik. Önüme boş bir senet koyarak 1 milyon lira bedelle imzalamamı istedi. Mevcut borcum dışında hiçbir borcu kabul etmediğimi söyledim. Bunun üzerine silahını çıkarıp bana 'İmzalayacaksın' diyerek tehdit etti. Senedi imzalamayınca masasının arkasından çıkıp karşıma geçti ve hatırladığım kadarıyla üç el ateş etti. Mermilerden biri bacağıma isabet etti."
"112'Yİ BEN ARADIM"
Silahlı saldırının ardından şüphelilerin olay yerinden ayrıldığını belirten Kunt, sağlık ekiplerine kendisinin ulaştığını söyledi.
"Olaydan sonra beni bırakıp kaçtılar. Yaralı halde 112 Acil Çağrı Merkezi'ni ben aradım. Polis merkezinde verdiğim ifadede de aynı olayları anlattım."

"SOSYAL MEDYADAKİ İDDİALAR GERÇEĞİ YANSITMIYOR"
Kunt, olayın ardından bazı sosyal medya hesaplarında yer alan paylaşımların doğru olmadığını savunarak şu açıklamayı yaptı:
"Bazı paylaşımlarda sanki alacaklı tarafından çağrılıp mevcut borcuma karşılık senet imzaladığım yönünde ifadeler yer aldı. Bu doğru değildir. Mevcut borcuma ait senet zaten bulunmaktadır. Ayrıca yaptığım ödemelere ilişkin banka dekontlarını da ibraz edebilirim."
SORUŞTURMA SÜRÜYOR
Olay, Karatay ilçesi Mengene Mahallesi'nde meydana gelmiş, çıkan tartışmada B.E. tarafından tabancayla bacağından vurulan Yüksel Kunt hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınmıştı. Olayın ardından şüpheli B.E ve yanında bulunan 2 kişi tutuklanmıştı.
