Konya
Parçalı az bulutlu
19°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
45,3566 %0.23
53,4962 %0.46
6.890,21 % 1,09
Ara
Konya Postası Gazetesi Konya Konya'da Anneler Günü'nde kadın haklarına vurgu

Konya'da Anneler Günü'nde kadın haklarına vurgu

Türk Eğitim-Sen Konya şubeleri Anneler Günü programında kadın haklarına dikkat çekti: Kreş, doğum izni ve yönetimde kadın talebi öne çıktı.

Okunma Süresi: 2 dk

Türk Eğitim-Sen Konya şubeleri, bu yıl Anneler Günü’nü ortaklaşa düzenledikleri bir programla kutladı. Etkinliğe Türk Eğitim-Sen Genel Merkez Kadın Komisyonları Başkanı Serap Gül de katıldı. Gül, “Anne ve kadınların çalışma koşulları iyileştirilmelidir” diyerek önemli mesajlar verdi.

Kamu-Sen Konfederasyonu çatısı altında faaliyet gösteren Türk Eğitim-Sen Konya 1, 2 ve 3 Nolu Şubelerin Kadın Komisyonları, Anneler Günü programını bu yıl birlikte organize etti. Programa Konya'dan çok sayıda kadın üye katılırken, Genel Merkez Kadın Komisyonları Başkanı Serap Gül de etkinlikte yer aldı.

Etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Açılış konuşmasını yapan Serap Gül, anneliğin yalnızca biyolojik bir kavram değil, aynı zamanda kültürel bir misyon olduğunu vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:

“Anne sadece bir kelime değildir. Anne; şefkat, fedakârlık, sabır ve sonsuz sevginin adıdır. Ailemizin temel taşı, Türk milletinin yapı taşıdır. Kültürümüzü ve değerlerimizi nesilden nesile aktaran varlıklardır.”

Serap Gül, konuşmasında şehit annelerine de özel olarak değinerek, “Vatan için canını feda eden evlatların anneleri önünde saygıyla eğiliyorum” dedi.

KADINLARIN ÇALIŞMA KOŞULLARI GÜNDEMDE

Kadın çalışanların yaşadığı sorunlara da dikkat çeken Gül, doğum izinlerinin iki yıl süreyle ücretli olması gerektiğini savundu. Ayrıca, kadınların iş hayatındaki yüklerini hafifletmek adına kreş ve anaokulu ihtiyaçlarının karşılanması, yönetim kademelerinde daha fazla kadın temsili sağlanması ve kadına yönelik şiddetle mücadele konularının kararlılıkla sürdürülmesi gerektiğini belirtti.

2025’in Aile Yılı ilan edilmesini de hatırlatan Gül, bu kapsamda başta eş durumu tayinleri olmak üzere aile bütünlüğünü koruyacak adımların ivedilikle atılması çağrısında bulundu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *