İl Sağlık Müdürü Yusuf Yavuz, UMKE ekipleri,112 acil sağlık hizmetleri personelleri, paramedik ekipleri, eğitim birimi bölge sorumluların yer aldığı Ambulans rallisi Konya’da düzenlendi.
İl Sağlık Müdürü Yavuz , Ambulans rallisi hakkında:
“Ralli gibi değil bir eğitim amaçlı bir bilgi paylaşımı ve tecrübe paylaşımı şeklinde bir etkinlik düşündük. Rallimiz 3 parkurdan oluşuyor. Burada tüm arkadaşlara başarılar diliyorum. İyi olan kazansın. Önemli olan kazanmak değil bir bilgi paylaşımı ve bilgi eğitimi şeklinde olsun” dedi.


Ambulans Rallisi’nde 3 parkur gerçekleşti.
1.parkur; olay yerinde hastaya davranış parkuru ve nasıl yol izleyeceği bir parkur



2.parkur; vakanın bulunduğu yerden ambulansa kadar olan süreçte ekiplerin vakayı nasıl taşıyacağı gibi belli süreçten geçtiği parkur


3.parkur; ambulansların olay yerine varış süreci ölçmek için yapılan parkur şeklinde düzenlendi.



Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Ahmet Engin, Acil Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Alper Çelikdelen, Acil Sağlık Hizmetleri 112 Başhekimi Burak Polat, Acil Sağlık Hizmetleri 112 Başhekim yardımcısı Nuri Güngör, ASGE Eğitim Koordinatörü Fatih İnal gibi Acil Sağlık Hizmet Personelleri de yer aldı.


(Sudenaz Topak)